Domov
INFOTEKMOVANJAZDRUŽENJAREPREZENTANCEMLADIROKOMET NA MIVKIOSTALOPOVEZAVE

19.12.2010

Slovenke se bodo v dodatnih kvalifikacijah za SP 2011 v Braziliji pomerile s Francijo

Slovenska ženska reprezentanca je na žrebanju v Herningu na Danskem dobila nasprotnika v dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji leta 2011. Kroglice so odločile, da se bodo Slovenke pomerile s Francijo.

Zadnji dan EP za ženske so izžrebali tudi pare evropskega dela dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bo od 3. do 18. decembra leta 2011 gostila Brazilija. Kroglice na žrebanju so odločile, da se bo ženska članska reprezentanca Slovenije pomerila s Francijo: prva tekma bo 4. ali 5. junija 2011 v Franciji, povratna pa 11. ali 12. junija 2011 v Sloveniji.

Francozinje in Slovenke so se srečale že na letošnjem evropskem prvenstvu v Skandinaviji. V neposrednem dvoboju, ki je odločal o končnem tretjem mestu v skupini D v Lillehammerju in napredovanju v drugi krog tekmovanja, so slavile aktualne svetovne podprvakinje z 29:19 (15:9).

Poleg aktualnih svetovnih prvakinj Rusinj so si iz Evrope neposredno udeležbo na SP 2011 v Braziliji zagotovile tudi tri najboljše reprezentance z letošnjega EP (Norveška, Švedska, Romunija), medtem ko je morala četrtouvrščena Danska v dodatne kvalifikacije.

Foto: AP

PARI DODATNIH KVALIFIKACIJ ZA SP 2011 - ŽENSKE:
ParReprezentanca 1Reprezentanca 2
1. parFrancijaSlovenija
2. parČeškaČrna gora
3. parNizozemskaTurčija
4. parŠpanijaMakedonija
5. parHrvaškaSrbija
6. parIslandijaUkrajina
7. parNemčijaMadžarska
8. parPoljskaDanska
Infostat
Kdo bo osvojil naslov slovenskega državnega prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške v sezoni 2014/15?
Celje Pivovarna Laško
Gorenje Velenje