Domov
INFOTEKMOVANJAZDRUŽENJAREPREZENTANCEMLADIROKOMET NA MIVKIOSTALOPOVEZAVE

Novice

17.01.2011

Celjski klub tudi uradno potrdil odhod igralca Edvarda Kokšarova v Čehovske medvede

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je danes tudi uradno potrdil, da igralec Edvard Kokšarov po koncu letošnje sezone zapušča mesto ob Savinji. Po koncu letošnje sezone se bo nekdanji kapetan vrnil v Rusijo, kjer bo zaigral za Čehovske medvede.

 

V sporočilu za javnost je celjski klub zapisal, da Kokšarov ni sprejel trenerske ponudbe, ki mu jo je ponudilo vodstvo Celja Pivovarne Laško in da po koncu letošnje sezone zapušča mesto ob Savinji ter odahaj v Rusijo k Čehovskim medvedom. Kokšarov bo po dvanajstih sezonah zapustil RK Celje Pivovarna Laško. Legendarno levo krilo pivovarjev in ruske reprezentance po sezoni odhaja k ruskemu prvaku in zadnjemu udeležencu zaključnega turnirja lige prvakov, v vrste Čehovskih medvedov. Kokšarov je v novejši zgodovini celjskega kluba tako pustil močan pečat in je bil v zadnjih sezonah tudi kapetan ekipe.

 

RK Celje Pivovarna Laško je žal, da se Edi ni odločil ostati v Celju, saj mu je vodstvo kluba ponudilo trenersko mesto od prihodnje sezone dalje. Sprejel je namreč izziv iz Čehova, kjer bo v prihodnji sezoni nastopal kot igralec. Kokšarov je zaznamoval zadnje desetletje v Celju in je močno pripomogel k rezultatom in uspehom kluba, tudi največjim, saj je s pivovarji osvojil naslov evropskega prvaka in superprvaka. V Celju je oziroma bo preživel dvanajst sezon, v katerih je do sedaj nastopil na 409 tekmah in dosegel 2072 zadetkov, kar ga postavlja na prvo mesto lestvice strelcev vseh časov, njegov dosežek pa bo težko ponovljiv.

Edvard Kokšarov, igralec Celja Piviovarne Laško in bodoči rokometaš Čehovskih medvedov: "Najprej naj povem, da je bila to ena mojih najtežjih odločitev v življenju. Na mizi sem imel korektno ponudbo Celja, da prevzamem trenersko mesto z naslednjo sezono. Ves čas pa sem imel tudi ponudbo iz Čehova, ki sem jo na koncu tudi sprejel in za katerega bom v prihodnji sezoni nastopal. Čeprav sem bil skoraj prepričan, da bom ostal v Celju, pa je nov izziv, ki se mi ponuja s Čehovskimi medvedi in v povezavi s tem z ruskim rokometom ter reprezentanco, prav tako pa tudi pogovor z družino pretehtal, da sem se odločil za odhod iz Celja, ki bo vedno ostal zapisan v mojem srcu. Tu sem preživel najlepša rokometna leta in dosegel vse, kar si lahko športnik želi, sedaj pa je čas, da naredim korak naprej. Ne bi se rad že poslavljal, saj je pred nami še polovica prvenstva, v katerem nas čakajo še zelo pomembne naloge. Potem bo dovolj časa tako za slovo kot tudi za druge zadeve. Do takrat pa bi želel pozvati tudi navijače, da nam pomagajo in da nas vse v klubu podprejo v borbi, ki nas čaka."

 

 

Roman Pungartnik, direktor celjskega kluba: "Žal mi je, da se je Edi odločil za odhod v Čehov, hkrati pa njegovo odločitev tudi razumem, ker sem bil pred leti v podobni situaciji. Želi si novega izziva. Želja kluba je bila, da bi Edi ostal v Celju, kjer smo ga videli kot trenerja naše prve ekipe, saj je tukaj preživel kar dvanajst sezon in pozna klub, Celje, igralce, navijače ter okolje, v katerem bi deloval. Tudi njegove ambicije so v tej smeri, da kariero kasneje nadaljuje kot trener. Želja je bila obojestranska, žal pa se je na koncu odločil za ponudbo Čehovskih medvedov, ki so ga prav tako videli v svojih igralskih vrstah in kjer so te ambicije podkrepili z rusko izbrano vrsto ter nastopom na olimpijskih igrah. Zaključiti igralsko kariero na OI pa je najvišji nivo, ki si ga igralec lahko želi. Ko nam je Edi sporočil svojo odločitev, smo bili zelo razočarani, saj smatramo, da je celjski igralec oziroma praktično Celjan. Vendar spoštujemo njegovo odločitev in jo tudi razumemo. Zasluži si, da se mu za njegov doprinos še posebej zahvalimo. To bomo storili ob koncu sezone, na kakšen način, pa naj za sedaj še ostane skrivnost. Do takrat pa sem prepričan, da bo Edi oddelal svoje na igrišču tako, kot smo od njega vajeni vsa ta leta, ko je za naš klub dal praktično vse in ni naključje, da je v tem času dobil vzdevek "Železni Edi". Vsi skupaj smo mu hvaležni za njegov doprinos celjskemu klubu in mu vsekakor želimo vse najboljše ter upamo, da se v prihodnosti še srečamo. Vrata v Celju mu bodo vedno odprta."

 

 

 

Infostat
Kdo bo osvojil naslov slovenskega državnega prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške v sezoni 2014/15?
Celje Pivovarna Laško
Gorenje Velenje
Maribor Branik
Riko Ribnica
Trimo Trebnje
Ostali klubi

GLASUJ Glasuj
facebook
EHFtv
Rokomet - moja igraa