Domov
INFOTEKMOVANJAZDRUŽENJAREPREZENTANCEMLADIROKOMET NA MIVKIOSTALOPOVEZAVE

30.03.2011

Končnica za prvaka: Cimos v tretjem krogu z minimalno razliko premagal rokometaše Loke, zmagoviti zadetek je dosegel Uroš Rapotec

Tretji krog končnice za prvaka v prvi ligi za moške se je začel s tekmo Cimos Koper - Loka. V dvorani Bonifika so bili samo za zadetek boljši domači rokometaši (30:29), potem ko je tik pred koncem zmagoviti zadetek dosegel Uroš Rapotec.

Oba kluba sta odlično začela končnico za prvaka v prvi slovenski ligi: Cimos je ugnal Trimo Trebnje in Maribor Branik, Loka pa na svojem igrišču Gorenje in Celje Pivovarno Laško. Toda tokratni dvoboj morda najbolj vročih ekip v tem delu sezone so po hudem in izenačenem boju dobili Koprčani, zmagoviti gol pa je v zadnji sekundi dosegel občasni slovenski reprezentant Uroš Rapotec.

Za izbrance domačega stratega Fredija Radojkoviča je bil dvoboj s Škofjeločani tudi generalka pred sobotnim gostovanjem na Poljskem, kjer bodo Koprčani na povratni četrtfinalni tekmi evropskega pokala challenge branili sedem golov prednosti proti zasedbi Azoty Pulawy.

Po prvem polčasu je kazalo na gladko domačo zmago, kajti Primorci so imeli pet zadetkov prednosti (17:12). Toda trdoživi Gorenjci se niso predali, z zagrizeno igro so dobrih deset minut pred koncem tekme izničili prednost in izenačili na 23:23. V izjemno razburljivi končnici so si Koprčani znova priigrali prednost treh golov (28:25), a so gosti naredili delni izid 3:0 ter spet izenačili na 28:28.

Sebastian Skube je gostitelje v zadnji minuti popeljal do vodstva z 29:28, izid pa je na nasprotni strani poravnal Jure Dolenec. Gostitelji, ki so tedaj imeli štiri igralce v polju, gosti pa vsega tri, so namesto vratarja v igro poslali petega igralca, za domačo zmago pa je tik pred zadnjim zvokom sirene poskrbel Uroš Rapotec.

KONČNICA ZA PRVAKA, 3. KROG:

CIMOS KOPER - LOKA 30:29 (17:12)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 800, sodnika: Humek in Škvarč (oba Dobova).

Cimos Koper: Stanić, Vran, Podpečan, Skoko 2, Dobelšek 1, Mirković, Brumen 6, Elezović 7, Bombač 1, Poklar, Krivokapić 5 (3), Skube 2, Mlakar 3, Konečnik, Rapotec 2, Osmajić 1.

Loka: Karpan, Vrbinc, Makovec, Cingesar 3, Verdenik, Jamnik 6, Dolenec 8 (1), Nosan 3, Bundalo 2, Bradeško, Šibanc 5, Dolinar, Gaber 1, Rebič, Dujmovič 1, Mikanovič.

Sedemmetrovke: Cimos Koper 3 (3), Loka.

Izključitve: Cimos Koper 14 minut, Loka 14 minut.

Rdeči karton: Bundalo (Loka, 59. minuta).

četrtek, 31. marec 2011, ob 19.00: Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje

sreda, 6. april 2011, ob 20.00: Trimo Trebnje - Maribor Branik

KONČNICA ZA PRVAKA - TRENUTNA LESTVICA:
KlubŠt. tekemZmageRemijiPoraziGol razlikaTočke
Gorenje242202796-63544 (42)
Cimos252113818-66743 (37)
Celje Piv. Laško241608820-70232 (32)
Loka251348776-71030 (26)
Trimo Trebnje2413110753-72327 (27)
Maribor Branik241149679-67226 (24)
Infostat
Med petimi kandidati izberite Petrolovega rokometaša meseca za september 2014!
Miha Zarabec
Gašper Marguč