Domov
INFOTEKMOVANJAZDRUŽENJAREPREZENTANCEMLADIROKOMET NA MIVKIOSTALOPOVEZAVE

19.10.2011

Selektor moške reprezentance Boris Denič objavil seznam 24 igralcev za priprave na EP

V okviru priprav za nastop na EP 2012 v Srbiji se bo moška članska reprezentanca Slovenije v nedeljo, 30. oktobra 2011, zbrala v Zrečah. Selektor Boris Denič je objavil seznam 24 kandidatov za reprezentanco, ki so vabljeni na enotedenske priprave v Zreče.

Vabljeni igralci in člani strokovnega vodstva moške izbrane vrste se bodo zbrali v nedeljo, 30. oktobra 2011, ob 13. uri v hotelu Dobrava v Zrečah. Isti dan bodo imeli med 18. in 20. uro tudi prvi trening, nato pa do vključno sobote, 5. novembra 2011, še osem treningov.

Na Deničevem seznamu je trenutno 24 igralcev, na osnovi dogovora z njim in njegovim klubom v Nemčiji pa manjka Nenad Bilbija, ki ga v tem času čakata pomembni tekmi v boju za uvrstitev v prvo ligo. V okviru seznama, ki je bil poslan na EHF, ima Denič še 12 dodatnih igralcev, ki pa ne bodo sodelovali na tokratnih pripravah.

Poleg treningov bodo imeli vabljeni reprezentanti tudi testiranje motoričnih sposobnosti (v ponedeljek, 31. oktobra 2011, med 18. in 20. uro), odigrali pa bodo tudi dve tekmi. Prva bo v sredo, 2. novembra 2011, ob 18. uri v športni dvorani v Zrečah (medsebojni dvoboj Slovenije), druga pa v soboto, 5. novembra 2011, ob 19. uri v dvorani Zlatorog v Celju, ko se bo moška reprezentanca Slovenije pomerila s Celjem Pivovarno Laško (humanitarna tekma za pomoč Iztoku Pucu).

Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "Namesto turnirja na Slovaškem, ki je bil odpovedan, bomo v okviru tedna EHF izpeljali priprave v Zrečah. V okviru priprav bomo izvedli tudi testiranje, da bomo lahko ugotovili, na kakšni ravni pripravljenosti so igralci. Potem bodo seveda dobili tudi program individualnih priprav za EP. Redno spremljam kandidate za reprezentanco in lahko rečem, da eni igrajo preveč, drugi premalo, tretji pa sploh ne igrajo."

VABLJENI IGRALCI:
STANIČRadivojetehnični vodja
MOHORIČUrošvodja reprezentance
Infostat
Med petimi kandidati izberite Petrolovega rokometaša meseca za september 2014!
Miha Zarabec
Gašper Marguč