Domov
INFOTEKMOVANJAZDRUŽENJAREPREZENTANCEMLADIROKOMET NA MIVKIOSTALOPOVEZAVE

Novice

31.12.2011

Nenad Bilbija izgubljen za EP v Srbiji, priložnost med šestnajsterico tudi za Boruta Mačkovška

Selektor slovenske moške članske reprezentance Boris Denič je ostal še brez enega igralca za bližnje evropsko prvenstvo v Srbiji januarja 2012. Za Juretom Natkom je moral zaradi poškodbe nastop dokončno odpovedati tudi levi zunanji igralec Nenad Bilbija.


V zadnjem času se je Bilbija, član nemškega drugoligaškega kluba Minden, ubadal z dvema poškodbama: zadnje lože in ahilove tetive. Selektor Denič ga je uvrstil na seznam 16 potnikov za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji, saj je računal, da bo še pred začetkom tekmovanja nared za igro.


Bilbija je bil tudi na pripravah v Zrečah, vendar ni treniral, ampak je bil v fazi rehabilitacije. Toda zadnji zdravniški pregledi so dokončno odnesli upanje, da bi lahko bil 208 centimetrov visoki Bilbija nared za nastop na Euru 2012.


Pot v Srbijo je levemu zunanjemu igralcu dokončno preprečila poškodba tetive. Zdravniški pregled je pokazal, da je poškodba tetive prehuda in da bo moral Bilbija prisilno počivati šest tednov.
Za Juretom Natkom (Magdeburg, Nemčija), ki je moral zaradi poškodbe prepone že pred časom celo na operacijo, je selektor Denič tako ostal še brez drugega zunanjega igralca. Namesto Bilbije bo tako priložnost za nastop na EP v Srbiji dobil mladi Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), ki je bil že pred tem v vlogi "rezervista" za Bilbijo.


Mačkovšek (rojen leta 1992 in istočasno tudi najmlajši igralec v slovenski reprezentanci) bo na položaju levega zunanjega igralca pomagal Davidu Špilerju, članu hrvaškega prvaka Zagreba. Po potrebi lahko na tem igralnem mestu nastopa tudi Sebastian Skube, rokometaš aktualnega slovenskega prvaka Cimosa iz Kopra.


Selektor Denič je sprva načrtoval, da bodo reprezentanti zadnji trening opravili v soboto, 31. decembra 2011, v dopoldanskem času. Toda prvi mož slovenske izbrane vrste je igralcem po petkovem večernem treningu dal prosto, v Zrečah pa se bodo ponovno zbrali v nedeljo, 1. januarja 2012.Infostat
Med petimi kandidati izberite Petrolovega rokometaša meseca za september 2014!
Miha Zarabec
Gašper Marguč
Miha Žvižej
Uroš Zorman
Dragan Gajić

GLASUJ Glasuj
facebook
EHFtv
Rokomet - moja igraa