Domov
INFOTEKMOVANJAZDRUŽENJAREPREZENTANCEMLADIROKOMET NA MIVKIOSTALOPOVEZAVE

23.04.2012

V idealni sedmerki prvih četrtfinalnih tekem v evropski ligi prvakov brez igralcev Cimosa

Evropska rokometna zveza (EHF) je izbrala idealno sedmerko po prvih četrtfinalnih tekmah v ligi prvakov. V njej kljub fantastični predstavi proti Atleticu ni nobenega igralca Cimosa, a Koprčani vseeno niso ostali brez priznanj.

V idealni sedmerki sta se znašla po dva igralca Zagreba, Reala Ademarja in Koebenhavna ter rokometaš nemškega kluba Füchse Berlin. Čeprav kljub zmagi proti španskemu klubu Atleticu Madrid (26:23) med najboljšo sedmerico ni nobenega igralca Cimosa, sta se med najboljšimi v drugih kategorij znašla dva člana koprskega kluba.

Cimosov vratar Gorazd Škof se je uvrstil med pet najboljših obramb na prvih četrtfinalnih dvobojih, najlepša pa je pripadla Kasperju Hvidtu (Koebenhavn), tudi članu idealne sedmerke. Koprski kapetan Uroš Rapotec je dosegel enega izmed petih najlepših zadetkov, priznanje za najlepšega pa je pripadlo Mikkelu Hansnu (Koebenhavn).

Hansen je po prvih četrtfinalnih tekmah tudi drugi strelec letošnje evropske lige prvakov s 87 zadetki. Na prvem mestu je Zlatko Horvat (Zagreb), ki jih je dosegel 88, na tretjem pa Martin Stranovsky (Reale Ademar), ki je 78-krat premagal nasprotnikove vratarje.

Med slovenskimi rokometaši je najbolje uvrščen trenutno poškodovani Vid Kavtičnik, ki je s 64 doseženimi zadetki na 12. mestu. Od igralcev, ki nastopajo za Cimos, je najučinkovitejši Milorad Krivokapić - z 61 goli je na 17. mestu.

IDEALNA SEDMERKA PRVIH ČETRTFINALNIH TEKEM V LIGI PRVAKOV:

Vratar: Kasper Hvidt (Koebenhavn, Španija)

Levo krilo:
Martin Stranovsky (Reale Ademar, Španija)

Levi zunanji:
Mikkel Hansen (Koebenhavn, Danska)

Srednji zunanji:
Iker Romero (Füchse Berlin, Nemčija)

Desni zunanji:
Marko Kopljar (Zagreb, Hrvaška)

Desno krilo:
Zlatko Horvat (Zagreb, Hrvaška)

Krožni napadalec:
Rafael Baena (Reale Ademar, Španija).

Infostat
Kdo bo osvojil naslov slovenskega državnega prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške v sezoni 2014/15?
Celje Pivovarna Laško
Gorenje Velenje