Domov
INFOTEKMOVANJAZDRUŽENJAREPREZENTANCEMLADIROKOMET NA MIVKIOSTALOPOVEZAVE

Novice

05.06.2012

Slovenski mladinci so se v Žalcu zbrali na pripravah za julijsko evropsko prvenstvo v Turčiji

S pripravami na evropsko prvenstvo, ki bo od 5. do 16. julija v Turčiji, je v ponedeljek pričela tudi moška mladinska reprezentanca Slovenije. Selektorju Slavku Iveziču se je na začetek priprav v Žalcu javilo 17 vabljenih igralcev od skupno 21.

 

 

Udeležbo sta odpovedala le Luka Anderluh in Klemen Sašek. Prihodnji teden in do konca meseca se bosta ekipi pridružila še Borut Mačkovšek in Mario Šoštarič, ki sta trenutno na pripravah s člansko reprezentanco za kvalifikacijski tekmi s Portugalsko za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2013 v Španiji.

 

 

Prvi teden bodo mladinci vadili v Žalcu, nato se selijo v Slovenj Gradec, ob koncu priprav pa še v Krško. Takrat bodo svojo formo preverili tudi na dveh tekmah z Hrvaško.

Uvodoma so se v Žalcu zbrali tudi trenerji in pomočniki vseh mlajših rokometnih selekcij. V teoretičnem delu jim je najprej dr. Marko Šibila predstavil rezultate meritev, ki so jih imeli reprezentanti mlajših selekcij pred kratkim na Fakulteti za šport v Ljubljani.

 

 

Po teoretičnem delu so se trenerji udeležili prvega treninga mladinske selekcije, kjer jim je Klemen Luzar, pomočnik Slavka Iveziča, na rokometni način pripravil praktičen prikaz določenih metod vadbe za izboljšanje motoričnih sposobnosti igralcev.

 

 

Ves čas treninga so lahko igralci in trenerji spremljali prikaz rezultatov treninga in obremenitve igralcev tudi na velikem ekranu.

V Žalcu so na začetnih pripravah zbrani naslednji igralci: Blaž Nosan (Ribnica), Žiga Bradeško, Mario Cingesar (oba Loka), Gašper Hrastnik (Jeruzalem Ormož), Nejc Cehte, Blaž Žitnik (oba Krško), Jan Gorela, Nino Grzentič, Dušan Fidel (vsi Cimos Koper), Jure Gorenjak, Gregor Potočnik, Blaž Sendelbach, Tilen Kodrin, Igor Žabič (vsi Celje Pivovarna Laško), Rok Zaponšek, Aleksander Špende (oba Gorenje) in Domen Škalički (Rudar Trbovlje).

 

 

 

Infostat
Med petimi kandidati izberite Petrolovega rokometaša meseca za september 2014!
Miha Zarabec
Gašper Marguč
Miha Žvižej
Uroš Zorman
Dragan Gajić

GLASUJ Glasuj
facebook
EHFtv
Rokomet - moja igraa