Domov
INFOTEKMOVANJAZDRUŽENJAREPREZENTANCEMLADIROKOMET NA MIVKIOSTALOPOVEZAVE

Novice

10.08.2012

Hrvati po šestih tekmah doživeli prvi poraz na OI, Francozi bodo igrali v finalu v Londonu

Na drugi polfinalni tekmi olimpijskega turnirja v moški konkurenci sta se pomerili Hrvaška in Francija. Hrvati so po šestih zaporednih zmagah doživeli prvi poraz na letošnjih OI, kajti Francozi so zmagali s 25:22 (12:10) in bodo s Švedsko igrali v nedeljskem finalu, Hrvaška pa se bo z Madžarsko pomerila za bronasto kolajno.

 

 

Francija - Hrvaška 25:22 (12:10)

 

London - Dvorana Riverbank Arena, sodnika: Abrahamsen in Kristiansen (oba Norveška).

 

Francija: Omeyer (19 obramb), Karaboue (0 obramb), Fernandez 1, Dinart, Barachet 2, G. Gille, B. Gille, Narcisse 4, Honrubia 4, Karabtić 3, Accambray 3, Abalo 4, Sorhaindo 2, Guigou 2 (1).

 

Hrvaška: Losert (9 obramb), Alilović (1 obramba), Balić 2, Duvnjak, Lacković 4, Kopljar, Vori 1, Gojun 1, Horvat 6 (1), Vuković 1, Bičanić 3, Buntić 1, Štrlek 3, Čupić.

 

Sedemmetrovke: Francija 1 (1), Hrvaška 3 (1).

 

Izključitve: Francija 4 minute, Hrvaška 4 minute.

 

 

 

Hrvati so na prvih šestih tekmah v Londonu dosegli šest zmag (Južna Koreja, Srbija, Madžarska, Danska in Španija v skupinskem delu ter Tunizija v četrtfinalu), poraz na sedmi pa jim je preprečil nedeljski boj za naslov olimpijskega prvaka. Usoden je bil polfinalni poraz proti Francozom (22:25), ki bodo v nedeljo, 12. avgusta, ob 16. uri proti Švedski branili naslov olimpijskega prvaka iz Pekinga, Hrvati pa bodo ob 12. uri igrali z Madžari za bronasto kolajno.

 

 

Naše južne sosede je uničil francoski vratar Omeyer, ki je skupaj zbral kar 19 obramb, od tega deset v dobrih 17 minutah na začetku polfinalne tekme. Že v četrti minuti so Francozi vodili s 3:0, po Karabatićevem zadetku v deseti pa s 5:1. Hrvati so se v nadaljevanju vendarle zbrali in zaigrali precej bolje, se dvakrat približali samo na zadetek zaostanka (8:9 in 9:10), toda nasprotniki so tik pred koncem prvega polčasa znova imeli občutnejšo prednost (12:9).

 

 

V 39. minuti je prednost francoske reprezentance spet znašala le gol (14:13), nato pa je četa selektorja Oneste v dobrih treh minutah dosegla štiri zadetke zapored in si prvič priigrala razliko petih zadetkov (18:13). Hrvati so najprej odgovorili z delnim izidom 3:0 in zmanjšanjem zaostanka na 16:18 (47. minuta), zato se je obetala zanimiva končnica.

 

 

Še dobrih deset minut pred koncem so Hrvati proti aktualnim olimpijskim (Peking 2008) in svetovnim prvakov (Švedska 2011) zaostajali le s 17:19, toda v končnici so francoski rokometaši znova potrdili svojo kakovost. Zadnji žarek za Hrvaško je posijal na začetku 57. minute, ko je razlika znašala tri gole (20:23), toda zaporedna zadetka Sorhainda in Honrubie za vodstvo s 25:20 sta tehtnico dokončno nagnila na stran Francije.

 

 

V nedeljo, 12. avgusta, bosta tekmi za tretje in prvo mesto na olimpijskem turnirju v Londonu. Ob 12. uri bo najprej na sporedu tekma za bronasto kolajno med Madžarsko in Hrvaško, ob 16. uri pa bosta Francija in Švedska začeli dvoboj za naslov olimpijskega prvaka.

 

 

 

Infostat
Kdo bo osvojil naslov slovenskega državnega prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške v sezoni 2014/15?
Celje Pivovarna Laško
Gorenje Velenje
Maribor Branik
Riko Ribnica
Trimo Trebnje
Ostali klubi

GLASUJ Glasuj
facebook
EHFtv
Rokomet - moja igraa