Domov
INFOTEKMOVANJAZDRUŽENJAREPREZENTANCEMLADIROKOMET NA MIVKIOSTALOPOVEZAVE

Novice

31.12.2009
Slovenski rokometaši in rokometašice si v letu 2010 želijo ...
Ob zaključku starega ter prehodu v novo leto smo pokukali k nekaterim slovenskim rokometašem in rokometašicam, ki si kruh služijo v domovini ali na tujem. Kaj jim je ostalo v spominu v letu 2009, kaj pričakujejo od leta 2010?

31.12.2009
Slovenska moška reprezentanca vam želi vse najboljše v novem letu 2010!
Ob vstopu v novo leto 2010 vam slovenska moška rokometna reprezentanca Slovenije izreka veliko zahvalo za podporo v iztekajočem se letu in vam želi veliko zadovoljstva, veselja, sreče, nasmehov, zdravja ter obilo užitkov ob spremljanju slovenskega rokometa tudi v prihajajočem obdobju.

30.12.2009
Tudi kadeti dvakrat s Švicarji
Moška kadetska reprezentanca Slovenije pod vodstvom Tomaža Juršiča bo v okviru priprav na kvalifikacije za EP 2010 odigrala dve pripravljalni tekmi z reprezentanco Švice v Wintherthurju (Švica). Igralci se bodo zbrali 1. januarja 2010.

30.12.2009
Mladinska moška izbrana vrsta se bo dvakrat pomerila s Švico
Moška mladinska reprezentanca bo v okviru priprav na kvalifikacije za EP 2010 odigrala dve pripravljalni tekmi z reprezentanco Švice v Wintherthurju (Švica). Igralci se bodo zbrali 1. januarja 2010.

29.12.2009
Slovesnost ob visokem jubileju Rokometne zveze Slovenije skozi fotografski objektiv
Zadnji decembrski ponedeljek je na Ljubljanskem gradu minil v nekoliko drugačnem vzdušju, kot smo ga vajeni z rokometnih igrišč. Gala večer ob praznovanju 60-letnice Rokometne zveze Slovenije, na katerem je bilo podeljenih kopica nagrad in priznanj, je združil nekdanje in sedanje igralce, igralke, predsednike, funkcionarje, sponzorje, medije... Oglejte si, kaj je ujel objektiv Ekipinega fotoreporterja Nebojše Tejića.

29.12.2009
Ženska članska reprezentanca Slovenije tudi drugič klonila proti Krimu Mercatorju
Slovenska ženska članska reprezentanca Slovenije pod vodstvom Ivice Rimanića se je še drugi ponedeljek zapored za trening pomerila z ekipo slovenskih prvakinj. Krim Mercator je bil vnovič boljši. Tokrat so igralke, ki jih vodi Marta Bon, zmagale s 37:20 (13:9).

28.12.2009
Tesna zmaga Kuvajta nad moško mladinsko reprezentanco Slovenije
Slovenska moška mladinska rokometna reprezentanca pod vodstvom Slavka Iveziča se je v dvorani Zlatorog v prijateljskem srečanju pomerila s člansko izbrano vrsto Kuvajta in tesno izgubila z rezultatom 26:27.

28.12.2009
Na slavnostni skupščini RZS podelili priznanja posameznikom in klubom ter razglasili po 14 najboljših slovenskih rokometašev in rokometašic vseh časov
V Ljubljani je bila danes slavnostna seja skupščine Rokometne zveze Slovenije ob 60-letnici RZS. Na njej so podelili kopico priznanj posameznikom in klubom, predstavili uspešno zgodovino slovenskega rokometa na klubski in reprezentančni ravni ter razglasili po 14 najboljših slovenskih rokometašev in rokometašic vseh časov.

27.12.2009
Oglejte si trening v dvorani v Podčetrtku skozi oko fotografskega objektiva
Današnji trening moške članske reprezentance Slovenije v novi dvorani v Podčetrtku si lahko ogledate tudi skozi oko fotografskega objektiva. Avtorja fotografij sta Grega Wernig (Ekipa) in Slavko Kolar.

27.12.2009
Odprt trening moške reprezentance v Podčetrtku si je ogledalo več kot 500 ljubiteljev rokometa
Današnji trening moške članske reprezentance Slovenije v dvorani v Podčetrtku, ki je bil odprt tudi za javnost, je bil zadetek v polno. To potrjuje tudi več kot 500 ljubiteljev rokometa, ki so se zbrali v njej ter uživali v ogledu treninga in druženju z igralci in člani strokovnega vodstva slovenske izbrane vrste.

26.12.2009
Moška članska reprezentanca je začela s sklepnim delom priprav na Euro 2010 v Avstriji
V izjemno prijetnem okolju Term Olimia v Podčetrtku se je danes zbralo 21 slovenskih reprezentantov ter celoten strokovni štab. Začeli so s sklepnim delom priprav na evropsko prvenstvo v Avstriji med 19. in 31. januarjem 2010. Moštvu se bo z dvema dnevoma zamude pridružil Zoran Lubej.

26.12.2009
V ponedeljek, 28. decembra, bo v Ljubljani slavnostna skupščina ob 60-letnici RZS
Ob 60-letnici RZS bo v ponedeljek, 28. decembra 2009, v Ljubljani slavnostna skupščina. Poleg predstavitve zgodovine slovenskega rokometa in njegovih številnih uspehov bodo podelili tudi kopico priznanj posameznikom, klubom, sponzorjem in medijem, razglašenih pa bo tudi po 14 najboljših slovenskih rokometašev in rokometašic vseh časov.

25.12.2009
Nedeljski trening moške reprezentance v Podčetrtku odprt za javnost, obilica zanimivosti in presenečenj za navijače in obiskovalce
V okviru priprav na januarsko evropsko prvenstvo v Avstriji bo moška članska reprezentanca Slovenije od 26. do 30. decembra na pripravah v Termah Olimia. Nedeljski trening (27. decembra ob 17. uri) v športni dvorani v Podčetrtku bo odprt tudi za javnost. Za navijače in obiskovalce bo pripravljena kopica zanimivosti in presenečenj!

24.12.2009
Obrvan in Skok zapuščata velenjski klub, Mlakar se je dogovoril s Koprčani
Pogajanja vodstva rokometnega kluba Gorenje Velenje s trenerjem Ivico Obrvanom in vratarjem Matevžem Skokom niso obrodila sadov. Ker nista pristala na spremenjene pogoje sodelovanja, se je klub odločil za začetek postopka za enostransko prekinitev sodelovanja. Velenje zapušča tudi Matjaž Mlakar, ki se je dogovoril s Cimosom.

23.12.2009
Sovič odhaja, Harmandić, Gajić in Rnić ostajajo
Iz tabora slovenskih rokometnih prvakov, Gorenja Velenja, so sporočili, da so se za nadaljnje sodelovanje dogovorili z organizatorjem igre Adnanom Harmandićem ter vratarjem Ivanom Gajićem. S srbskim rokometašem Momirjem Rnićem je sklenjen ustni dogovor, da ostaja "osa", a so še možne določene spremembe. Dres Gorenja bo po dolgih letih slekel Sebastjan Sovič.

23.12.2009
Hribar iz koprskega Cimosa v Nemčijo
V rokometnem klubu Cimos Koper je prišlo do spremembe v igralskem kadru. Mesto desnega zunanjega igralca je zapustil Boštjan Hribar, ki odhaja k nemškemu prvoligašu Düsseldorfu.

23.12.2009
Pred iztekom leta se bo mladinska reprezentanca še dvakrat zbrala na treningu
Moška mladinska reprezentanca Slovenije, ki jo vodi Slavko Ivezič, bo 28. in 30. decembra 2009 opravila reprezentančne treninge in odigrala pripravljalno tekmo proti članski reprezentanci Kuvajta.

22.12.2009
Huda poškodba Cimosovega igralca Bombača
Zadnji trening rokometašev Cimosa Kopra pred božičnimi prazniki se je slabo končal za Deana Bombača. Huje si je poškodoval gleženj, zato je bila potrebna takojšnja operacija.

21.12.2009
Ženska članska reprezentanca opravila trening in odigrala tekmo s Krimom Mercatorjem
Slovenska ženska članska rokometna reprezentanca Slovenije je današnji dan preživela skupaj, dopoldan trenirala, popoldan pa odigrala tekmo s Krimom Mercatorjem. V dvorani na Kodeljevem je bil Krim Mercator boljši od Slovenije s 37:26.

21.12.2009
Selektor Zvonimir Serdarušić skrčil seznam kandidatov za EP 2010 na 22 igralcev
Zvonimir Serdarušić, selektor moške članske reprezentance Slovenije, je skrčil seznam kandidatov za nastop na EP 2010 v Avstriji, na 22 imen. S prvotnega seznama 30 igralcev sta najprej odpadla David Razgor in Jure Vran, zdaj pa še Primož Prošt, Matevž Skok, Marko Bezjak, Goran Kozomara, Rok Šimič in Luka Ščurek.

20.12.2009
Konec svetovnega prvenstva za ženske na Kitajskem: 1. Rusija, 2. Francija, 3. Norveška
Na Kitajskem se je danes končalo svetovno prvenstvo za ženske. V finalu v Nanjingu je reprezentanca Rusije premagala Francijo s 25:22 (14:11), na tekmi za bronasto kolajno pa so bile Norvežanke uspešnejše od rokometašic Španije z 31:26 (15:9).

20.12.2009
Danes opolnoči se končuje akcija - Izberite NAJBOLJŠIH 14 SLOVENSKIH ROKOMETAŠEV IN ROKOMETAŠIC VSEH ČASOV ter sodelujte v nagradnem žrebanju!
Rokometna zveza Slovenije in športni časnik Ekipa sta 4. decembra začela z veliko rokometno akcijo - izbiro 14 najboljših slovenskih rokometašev in rokometašic vseh časov! Poleg dosedanjih selektorjev moških in ženskih članskih reprezentanc lahko sodelujete tudi vi, med tistimi, ki boste glasovali, pa bo žreb razdelil tudi pet zelo mamljivih praktičnih nagrad! Vabljeni k sodelovanju - prispevajte svoj delež k izbiri najboljših vseh časov!

17.12.2009
Z vlakom na evropsko prvenstvo v Avstrijo
Na evropsko prvenstvo v Avstriji, ki bo med 19. in 31. januarjem, se lahko odpravite tudi z vlakom. Slovenska moška izbrana vrsta bo pod vodstvom Zvonimirja "Noke" Sredarušića prvi in drugi del tekmovanja igrala v Innsbrucku. Do tja so povezave z vlakom zelo dobre.

17.12.2009
Na čelu Rokometnega kluba Krim Mercator odslej Bojan Petan
Z včerajšnjim dnem je predsedniško mesto Rokometnega kluba Krim Mercator prevzel Bojan Petan, predsednik uprave družbe DZS. Na ta način RK Krim Mercator znova dobiva predsednika, brez katerega je bil več mesecev (po koncu minule sezone je odstopil Peter Zavrl). Glavna naloga novega predsednika bo predvsem zagotovitev stabilizacije delovanja kluba.

17.12.2009
Kadetska moška reprezentanca Slovenije se bo v ponedeljek zbrala na enodnevnih pripravah
V ponedeljek, 21. decembra, bo slovenska moška kadetska reprezentanca pod vodstvom Tomaža Juršiča opravila enodnevne priprave. V Velenje je vabljenih 20 igralcev. Ekipa Tomaža Juršiča se bo zbrala ob 9.30 v Velenju, tam opravila trening, nato pa jo čaka še analiza dosedanjih reprezentančnih tekem.

16.12.2009
Zoran Lubej ne bo več nosil dresa hrvaškega prvaka Zagreba
Slovenski krožni napadalec in član slovenske moške rokometne reprezentance Zoran Lubej ni izpolnil pričakovanj hrvaškega prvaka Zagreba, zato bo slednjega zapustil. Tako poročajo hrvaški mediji.

16.12.2009
Trener Tone Tiselj zapušča celjski klub
Na trenerski klopi rokometnega kluba Celje Pivovarno Laško je prišlo do (ne)pričakovane spremembe. Na današnji seji upravnega odbora celjskega kluba so se seznanili s prekinitvijo pogodbe s trenerjem prvega moštva Tonetom Tisljem, ki bo igralce vodil samo še na zadnjih dveh tekmah v letošnjem letu.

15.12.2009
S seznama kandidatov za EP odpadel Vran
Do danes opoldne je morala RZS na sedež evropske zveze (EHF) na Dunaju dostaviti seznam 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na EP 2010 v Avstriji. Selektor Zvonimir Serdarušić je kot zadnjega s seznama črtal Jureta Vrana, vratarja Slovana.

15.12.2009
Ženska članska reprezentanca se bo dva ponedeljka zapored zbrala za trening v Ljubljani
Ženska članska rokometna reprezentanca Slovenije bo v sklopu priprav za naslednji kvalifikacijski cikel za nastop na evropskem prvenstvu na Norveškem in Danskem opravila dve enodnevni akciji v mesecu decembru. Reprezentanca se bo zbrala v Ljubljani 21. in 28. decembra.

15.12.2009
Polfinalna pokalna para sta Celje Celjske mesnine – Krim Mercator in Krka – Olimpija
Na sedežu RZS so danes izžrebali polfinalna para zaključnega turnirja pokala Slovenije za ženske. Na tekmovanju, ki bo 27. in 28. marca 2010 (organizator bo znan sredi januarja), sta para polfinala Celje Celjske mesnine – Krim Mercator in Krka – Olimpija.

14.12.2009
Reprezentanti v Celju opravili trening
Moška članska rokometna reprezentanca je v dvorani Zlatorog opravila še z enim ponedeljkovim treningom v sklopu priprav na evropsko prvenstvo januarja leta 2010 v Avstriji. Danes so nekaj težav povzročale poškodbe, zato si je članska reprezentanca pomagala z mladinsko, ki se je prav tako danes zbrala v Celju.

14.12.2009
Selektor Zvonimir Serdarušić objavil seznam kandidatov za evropsko prvenstvo v Avstriji
Zvonimir Serdarušić, selektor moške članske reprezentance Slovenije, je na današnji novinarski konferenci predstavil seznam 30 kandidatov za nastop na januarskem EP v Avstriji. Do jutri do 12. ure mora RZS na sedež EHF poslati seznam 28 igralcev s pravico nastopa na Euru 2010, poleg poškodovanega Davida Razgorja pa bo z njega odpadel še en vratar.

12.12.2009
V rubriki
V našem kotičku z intervjuji tokrat gostuje 23-letna reprezentančna vratarka in članica RK Olimpija. Branka Zec je tista, ki vselej skrbi za dobro voljo in pozitivno razmišljanje. Ob vseh težavah, ki se v tej sezoni dogajajo v ljubljanskem klubu, še vedno ni izgubila upanja. Poleg tega se zdi, da se počasi odpirajo tudi vrata ženski reprezentanci, kar jo še posebej razveseljuje. Vabljeni k zanimivemu branju!

09.12.2009
Moška članska reprezentanca bo v ponedeljek, 14. decembra, trenirala v Celju
Selektor moške članske reprezentance Slovenije Zvonimir Serdarušić je za v ponedeljek, 14. decembra, znova odredil trening rokometašev iz slovenskih klubov, ki kandidirajo za izbrano vrsto. Tokrat se bo ekipa zbrala v Celju ob 9. uri ter do 11. 30 opravila trening v dvorani Zlatorog.

09.12.2009
V ponedeljek bo imela moška mladinska reprezentanca dva treninga v Celju
V ponedeljek, 14. decembra 2009, bo imela moška mladinska reprezentanca Slovenije, ki jo vodi selektor Slavko Ivezič, dva treninga v Celju. Dopoldanski trening bo v dvorani Golovec, popoldanski pa v Zlatorogu.

08.12.2009
Ženska mladinska reprezentanca odigrala tekmo za trening s Krimom Mercatorjem
Slovenska ženska mladinska rokometna reprezentanca pod vodstvom Uroša Bregarja se je zbrala v ponedeljek, 7. decembra, in odigrala prijateljsko tekmo s Krimom Mercatorjem. Mladinke so s tem začele priprave na kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Južni Koreji.

08.12.2009
Pokal Pivovarne Union: polfinalna para sta Klima Petek Maribor - Jeruzalem Ormož in Celje Pivovarna Laško - Cimos Koper
Na sedežu RZS so izžrebali polfinalna para Pokala Pivovarne Union. V polfinalu zaključnega turnirja (13. marca 2010) bosta tekmi Klima Petek Maribor - Jeruzalem Ormož in Celje Pivovarna Laško - Cimos Koper, naslednji dan pa še tekmi za tretje in prvo mesto. Organizator sklepnega dejanja pokalnega tekmovanja bo znan januarja 2010.

07.12.2009
Tomaž Tomšič ni več trener Ribničanov
Potem ko so rokometaši kluba Ribnica Riko hiše v prvih enajstih krogih v ligi MIK zmagali le trikrat in so s šestimi točkami na predzadnjem mestu na lestvici, je moral ribniško klop zapustiti dosedanji trener Tomaž Tomšič. Nasledil ga bo Roman Zarabec.

07.12.2009
Za članskimi reprezentanti iz slovenskih klubov še en ponedeljkov trening v Ljubljani
Slovenska moška rokometna reprezentanca je opravila že tretji zaporedni ponedeljkov trening v dvorani Slovana na Kodeljevem v Ljubljani. Na tokratnem zboru ni bilo Boštjana Kavaša, ki odslej igra v Makedoniji, in Jureta Dobelška.

07.12.2009
V torek žrebanje polfinalnih parov Pokala Pivovarne Union
Na sedežu RZS bo v torek, 8. decembra 2009, ob 12.30 žrebanje polfinalnih parov Pokala Pivovarne Union. V žrebanju bodo kroglice z imeni štirih polfinalistov letošnjega pokalnega tekmovanja: Celja Pivovarne Laško, Cimosa Kopra, Jeruzalema Ormoža in Klime Petek Maribora.

06.12.2009
Serdarušić naj bi Kielu nakazal 30.000 evrov
Selektor slovenske rokometne reprezentance Zvonimir Serdarušić je po navedbah nemških medijev svojemu nekdanjemu delodajalcu Kielu nakazal 30.000 evrov. "Po zaslišanju nekdanjega menedžerja Uweja Schwenkerja na državnem tožilstvu smo prejeli Serdarušićevo nakazilo," je za nemško agencijo dpa potrdil Kielov predsednik Klaus Hinrich Vater.

04.12.2009
Ivan Čupić zapušča velenjski klub, Matjaž Mlakar odigral zadnjo tekmo za Gorenje
Po pogajanjih klubskega vodstva Gorenja s hrvaškim reprezentantom Ivanom Čupićem je zdaj dokončno jasno, da odlični rokometaš zapušča Velenje. Ostaja pa odprto samo še eno vprašanje – takoj ali po koncu letošnje sezone. Od velenjskega kluba pa se je že poslovil Matjaž Mlakar.

03.12.2009
Madžar Barna Putics zapušča Cimos Koper
Madžarski reprezentant Barna Putics ni več član slovenskega prvoligaškega kluba Cimosa iz Kopra. Levi zunanji igralec je zapustil vrste primorskega kluba in bo rokometno kariero nadaljeval v nemškem prvoligašu Mindnu.

03.12.2009
Na izredni skupščini ZROPS podpora predsedniku Galofu in članom predsedstva
Na izredni skupščini Zveze rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) je bila samo ena točka dnevnega reda – glasovanje o zaupnici predsedniku Jožetu Galofu in celotnemu predsedstvu. Od predstavnikov desetih klubov jih je devet izreklo zaupnico, eden pa se je glasovanja vzdržal.

03.12.2009
V četrtek, 3. decembra, začetek prodaje vstopnic in aranžmajev za predtekmovalni del EP v Avstriji
Od 19. do 31. januarja 2010 bo v Avstriji potekalo evropsko prvenstvo za moške. Reprezentanca Slovenije bo igrala v predtekmovalni skupini v Innsbrucku, za ogled tekem proti Švedski (19. januarja), Nemčiji (20. 1.) in Poljski (22. januarja 2010) pa vam ponujamo zelo ugodne aranžmaje različnih oblik. Vstopnice lahko od četrtka, 3. decembra, od dopoldanskih ur naprej kupite na eventim.si in nekaterih njegovih prodajnih mestih. Aranžmaji pa so na voljo v turistični agenciji SONČEK. Vabljeni na rokometni spektakel v Innsbruck!

03.12.2009
Na prvem decembrskem ponedeljkovem treningu moške reprezentance bo 16 igralcev
V ponedeljek, 7. decembra, se bodo na treningu v Ljubljani znova zbrali članski reprezentanti, ki igrajo v slovenskih klubih. Selektor Zvonimir Serdarušić je tokrat zraven povabil še 16. igralca. Ekipi se bo namreč na treningu priključil vratar Matevž Skok.

02.12.2009
Znani so vsi štirje udeleženci zaključnega turnirja Pokala Pivovarne Union
Po četrtfinalnih tekmah Pokala Pivovarne Union za moške so znani vsi štirje udeleženci zaključnega turnirja, katerega organizator bo znan januarja 2010. To so Jeruzalem Ormož, Celje Pivovarna Laško, Cimos Koper in Klima Petek Maribor.

02.12.2009
Direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik se je srečal s trenerji mlajših selekcij
Direktor moških rokometnih reprezentanc Roman Pungartnik se je danes na sedežu Rokometne zveze Slovenije sestal s trenerji mlajših moških selekcij. Produktiven sestanek bo postal tradicionalen, saj si vsi želijo napredka in novih idej.

02.12.2009
Osmerica klubov v moški konkurenci v boj za zaključni turnir Pokala Pivovarne Union
Sreda, 2. decembra, bo na moški rokometni sceni v znamenju četrtfinala Pokala Pivovarne Union, saj se bo osem klubov potegovalo za štiri mesta na zaključnem turnirju. Slednji bo na sporedu 13. in 14. marca 2010.

02.12.2009
Javni razpis za prejemnike priznanj RZS ob 60-letnici slovenske rokometne zveze
Rokometna zveza Slovenije v letošnjem letu praznuje 60-letnico obstoja. Ob tem jubileju smo se odločili, da bi nekatere najzaslužnejše posameznike in klube predlagali za prejemnike priznanj RZS - na podlagi Pravilnika o priznanjih in nagradah, ki ga je sprejela skupščina RZS na seji 7. junija 1997 v Žalcu.

01.12.2009
Kamenica v. d. selektorja Črne gore
Kasim Kamenica, nekdanji trener slovenskih klubov Slovana, Prul in Celja Pivovarne Laško, je postal vršilec dolžnosti selektorja moške članske reprezentance Črne gore. Kamenica bo Črnogorce prvič vodil v predkvalifikacijah za nastop na SP 2011.

01.12.2009
ZROPS v četrtek o zaupnici predsedniku Galofu in članom predsedstva
Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) se bo v četrtek, 3. novembra, ob 17. uri zbralo na izredni seji V Ljubljani. Edina točka dnevnega reda bo glasovanje o zaupnici predsedniku Jožetu Galofu in celotnemu predsedstvu.

Infostat
Med petimi kandidati izberite Petrolovega rokometaša meseca za september 2014!
Miha Zarabec
Gašper Marguč
Miha Žvižej
Uroš Zorman
Dragan Gajić

GLASUJ Glasuj
facebook
EHFtv
Rokomet - moja igraa