arhiv novic
NOVICE

V Ljubljani evropska turneja na mivki, ki bo dala tudi državna prvaka

Rokomet na mivki z atraktivnostjo iz leta v leto pridobiva na prepoznavnosti. Slovenija pri tem ni izjema. Športno društvo BHC Ljubljana je tako sklenilo, da bo 1. in 2. avgusta v prestolnici organiziralo mednarodni turnir za ženske in moške članske ekipe, ki bo kot prvi turnir na slovenskih tleh štel tudi za točke v sklopu evropske turneje rokometa na mivki. Najboljši slovenski ekipi v obeh kategorijah bosta proglašeni za nova državna prvaka.

Četverica nadarjenih Celjanov na posojo v Maribor

V RK Maribor Branik se nadaljuje sestavljanje članske ekipe za sezono 2020/21. Klubsko vodstvo sporoča, da bodo v prihodnji sezoni dres Maribora nosili štirje mladi rokometaši, ki prihajajo na posojo iz vrst celjskega kluba - Stefan Žabić, Filip Rakita, Matic Košec in Anže Blagotinšek.

Gremo v hribe!

Enajsto leto teče, ko skupaj z Zlatorogom, vladarjem naših gora, osvajamo slovenske vrhove. Letos nekoliko drugače, a kljub vsemu nadaljujemo s tradicijo in kličemo: »Za zdravo življenje in dober namen!«

Najboljše posameznice so Zulićeva, Vojnovičeva in Smonkarjeva

Pred dokončnim odhodom na odmor so najboljše posameznice v sezoni 2019/20 izbrali tudi klubi 1. ženske lige. Trenerji so za najboljšo igralko izbrali Nino Zulić, za vratarko pa njeno soigralko iz vrst Krima Mercatorja, Majo Vojnović. Najboljša strelka je medtem postala Tjaša Smonkar iz velenjskega kluba.

NOVICE

Ljubljančanke in Celjani dobili tekmece med evropsko elito

Po sredinem žrebu so znani tekmeci Celja Pivovarne Laško in Krima Mercatorja v prenovljeni Ligi prvakov oziroma prvakinj, kjer bo v obeh najmočnejših evropskih tekmovanjih v sezoni 2020/21 nastopilo po 16 najboljših rokometnih moških in ženskih ekip na stari celini.

NOVICE

Florjančič se vrača v domači Trimo

Potem ko je vodstvo RK Trimo Trebnje uradno predstavilo peterico igralskih novincev, se v domači klub po dveh letih vrača tudi Luka Florjančič (187 cm, 1991). Na položaju levega krila bo konkurenco tvoril skupaj s kapetanom Urošem Udovičem ter Matijo Pandevom.

Social media