29. 1. 2006

Slovenija v drugem krogu EP z maksimalnim številom točk

Slovenija – Poljska33:29 (16:10)
St. Gallen – Dvorana Kreuzbleiche. 2800 gledalcev. Sodnika: Hansson in Olsson (Švedska).
Slovenija: Lapajne (1 obramba – 1 x 7m), Škof (16 obramb); Kozlina 1, Vugrinec 2, Jovičič 5 (5), Kavtičnik 5, Oštir, Natek 4, Gajič, Rutenka 10 (3), Pajovič 1, Zorman 1, Lubej 2, Žvižej 1. Selektor: Slavko Ivezič.
Poljska: Szmal (7 obramb), Steczniewski (7 obramb – 3 x 7m); Kuchczynski 4, Nilsson, Tkaczyk 2, Starczan 2, Bielecki 10 (3), Grabarczyk 2, Obrusiewicz 1(1), Jurecki 4, Urbanowicz, Moszczynski, Wisniewski 4, Lijewski. Selektor: Bogdan Wenta.
Sedemmetrovke: Slovenija 10 (8), Poljska 5 (4).
Izključitve: Slovenija 12 (Kozlina 2 x 2, Vugrinec 2 x 2, Oštir, Natek), Poljska 12 minut.

V moštvu spet ni bilo tretjega vratarja Dušana Podpečana, zaradi zdravstvenih težav je Ognjen Backovič ostal v hotelu, v ekipo pa se je vrnil Renato Vugrinec. V boju za napredovanje v drugi krog z maksimalnim številom točk je bil dvoboj s Poljsko ključnega pomena. Varovanci selektorja Slavka Iveziča so ga sijajno odigrali, še posebej v prvem polčasu, ko so povsem zaustavili najbolj nevarne poljske igralce. V nadaljevanju so naši popustili in po izenačenju na 22:22 se je začel ogorčen boj za vsak zadetek. V končnici smo bili spet bolj natančni in tudi odločni. Bojevitost slovenskih rokometašev je bila neverjetna. Tako je Gorazd Škof v začetku drugega polčasa enega od strelov ubranil kar z glavo, Zoranu Lubeju so Poljaki razbili arkado, vsi po vrsti pa so se borili kot levi. To je lep obet pred nadaljevanjem EP. Slovenija se zdaj seli v Basel, kjer se bo v prvem krogu (v torek) pomerila s Francijo, nato pa po vrsti z Nemčijo in Španijo.