29. 5. 2006

Visoka zmaga ženske reprezentance

Slovenija - Bolgarija32:22 (18:10)
Kranjska Gora - Dvorana Vitranc. 500 gledalcev. Sodnika: Argyrou in Loizou (oba Ciper). Delegat: Štefan Birtalan (Romunija).
Slovenija: Stefanišin, Marinček, Argenti 1, Derčar 5, Doler 2, Ilič 9, Puš 4, Derepasko 9 (3), Kurent Tatarovac 1, Čigoja, Hrnjič, Mihič, Oder 2, Irman. Selektor: Robert Beguš.
Bolgarija: Bačvarova, Stojanova, Rifad, Genkova, Zlateva 1, Georgieva, Lebedeva 5, Krumova, Gareva, Ilieva 2, Grančarova, Vračeva 3, Zaprijanova 7 (3), Garabska 4 (3). Selektor: Conu Konstantinov.
Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Bolgarija 7 (6).
Izključitve: Slovenija 6 (Oder 2, Argenti 2, Ilič 2), Bolgarija 2 (Vračeva 2).

Slovenske rokometašice so že po prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu na dobri poti, da decembra odpotujejo na Švedsko. Varovanke selektorja Roberta Beguša so igrale dovolj dobro, da so tekmice iz Bolgarije ugnale z desetimi zadetki razlike. Zaradi poškodbe desnega gležnja je Špela Cerar ostala na tribuni, vajeti igre pa sta v svojih rokah držale razpoložene Nataša Derepasko, Silvana Ilič in vratarka Sergeja Stefanišin. V peti minuti je bilo še izenačeno (3:3), v nadaljevanju pa so Slovenke povsem zagospodarile na igrišču. V 14. minuti je bilo že 13:7 za Slovenijo, tik pred koncem prvega polčasa pa so si naše priigrale deset golov prednosti (18:8).
V nadaljevanju je ritem igre nekoliko popustil, a so slovenske rokometašice še naprej ohranjale visoko razliko. Najvišja je znašala dvanajst golov. Ob koncu je bilo plus deset za Slovenijo, ki ima pred povratno tekmo, ki bo v soboto 3. junija v bolgarskem mestecu Gabrovu, zelo visoko prednost.
»Z igro v prvem polčasu smo lahko zadovoljni, ne pa tudi z drugim, saj bi lahko bila razlika še večja. Čeprav v Gabrovo potujemo z desetimi goli prednosti, pa Bolgarija le ni tako slaba ekipa, kot si morda nekateri mislijo. Ima nekaj dobrih igralk, mi pa smo v drugem polčasu naredili nekaj napak v tem smislu, da se je mudilo nam, namesto njim, in zato smo streljali iz polpriložnosti, preveč pa je bilo tudi izgubljenih žog,« je po tekmi povedal Robert Beguš, selektor slovenske reprezentance.