27. 6. 2006

Kadetinje se pripravljajo na odprto evropsko prvenstvo

Prvi del priprav za nastop na odprtem evropskem prvenstvu, ki bo od 3. do 9. julija na Švedskem, so od četrtka, 22. junija, do nedelje, 25. junija opravile v Ribnici, varovanke selektorja Borisa Čuka se bodo ponovno zbrale v sredo, 26. junija v Portorožu. V Ribnici je generacija, ki velja za izjemno nadarjeno, opravila pet treningov in odigrala dve prijateljski tekmi z vrstnicami s Hrvaške. Prvo so Slovenke slavile z 29:25, drugo so izgubile s 30:27.
»Dekleta so željna dela in z njimi je užitek sodelovati. Z opravljenim v Ribnici smo zadovoljni, še naprej pa se borimo za odhod na prvo SP v Kanado. RZS nam je pripravljena pokriti 25 odstotkov potrebnih sredstev in zdaj smo v iskanju pokroviteljev, ki bi bili pripravljeni pokriti preostali del stroškov. Škoda se nam zdi, da bi tako nadarjena generacije izpustila takšno priložnost,« pravi selektor Boris Čuk. Slovenija je bila na SP za kadetinje, ki bo avgusta v Kanadi, povabljena kot rezerva, potem, ko sta dve reprezentanci odpovedali sodelovanje. Zanimivo je, da je Slovenijo IHF že postavil v skupino z Romunijo, Japonsko, Brazilijo, Tunizijo in Francijo. Na odprtem evropskem prvenstvu, ki se po tradiciji igra v okviru Partille pokala v Göteborgu, nastopa 24 evropskih reprezentanc, Slovenke pa bodo tekmovale v skupini z Nemčijo, Norveško, Portugalsko, Turčijo in Bolgarijo. Žal bodo zaradi poškodb tokrat manjkale Maja Zrnec, Urša Videnič, Špela Peterlin in Barbara Varlec.
Na seznamu so: Eneja Čulina (Izola), Romana Čolič (Celje Celjske mesnine), Amra Pandžič (Polje), Ula Toplak (Celeia Žalec), Nikolina Gatarič (Izola), Lina Krhlikar (Polje), Maja Šon (Celje Celjske mesnine), Anja Barič (Izola), Alja Jankovič (Celje Celjske mesnine), Maja Korun (Celeia Žalec), Valentina Lesnik (Izola), Sanja Potočnjak (Mercator Tenzor Ptuj), Urška Vidic (DRŠ Inna Dolgun), Tara Filipovič (Celje Celjske mesnine), Annemarie Grčar (Celeia Žalec), Lea Medvešek (Loka kava KSI).