7. 6. 2006

Iz Kranjske Gore v Laško

Prvi del priprav v Kranjski Gori je moška izbrana vrsta zaključila in se v sredo popoldne preselila v Laško. Kasim Kamenica, vršilec dolžnosti selektorja, je bil izjemno zadovoljen s pogoji nastanitve v hotelu Kompas in pogojih za delo v dvorani Vitranc, po zaključku dela v Kranjski Gori pa je skrajšal seznam igralcev z 20 na 18 imen. S seznama kandidatov sta odpadla Dario Dumančič (Prevent) in David Koražija (Jeruzalem Ormož), v četrtek, 8. junija pa se bo reprezentanci priključil še Zoran Lubej (Portland SA).
»Najbolj sem vesel dejstva, da so fantje maksimalno motivirani in da so v popolnosti izpolnili načrt dela. Vzdušje je odlično, pristop je pravi in škoda je le, da pred tekmo z Avstrijo nismo imeli nobene druge preizkušnje. Imeli smo vabili iz Grčije in Srbije in Črne gore, toda ocenili smo, da bi bilo neproduktivno igralce obremenjevati s potovanji. Vse bomo kompenzirali s taktičnimi treningi,« je povedal Kamenica. Zelo optimistično in odločno delujejo tudi igralci.
»Z naše strani ne bo nobenega podcenjevanja. Obe tekmi z Avstrijo moramo odigrati maksimalno resno in odgovorno. Vsi pa si želimo, da bi imeli čim večjo podporo s tribun Zlatoroga, ene najlepših dvoran v Evropi,« ša je povedal Sergej Rutenka.
Na drugem delu priprav v Laškem so naslednji igralci: vratarji: Beno Lapajne (Zagreb), Dušan Podpečan (Gorenje Velenje) in Jure Vran (Cimos Koper); leva krila: Zoran Jovičič (Gold Club), Luka Žvižej (FC Barcelona in Jure Dobelšek (Gorenje Velenje);- desna krila: Robert Konečnik (Gold Club), Dragan Gajič (Celje Pivovarna Laško) in Vid Kavtičnik (Kiel); leva zunanja: Sergej Rutenka (Ciudad Real) in Ognjen Backovič (Minden); srednji zunanji: Uroš Zorman (Celje Pivovarna Laško), Rok Praznik (Cimos Koper) in Marko Bezjak (Jeruzalem Ormož); desna zunanja: Jure Natek (Celje Pivovarna Laško), Boštjan Kavaš (Gorenje Velenje); krožni napadalci: Tomaž Tomšič (Ribnica Riko hiše), Zoran Lubej (Portland San Antonio) in Marko Oštir (Gorenje Velenje).