1. 10. 2008

Izjava za javnost

Predsedstvo RZS je na današnji seji sprejelo naslednje pomembnejše sklepe:

-Na predlog Strokovnega sveta je za trenerja moške članske reprezentance imenovalo Mira Požuna, in sicer za obdobje do 30.06.2009, ko se zaključi kvalifikacijski ciklus play off-a za svetovnoprvenstvo.

-Na predlog Strokovnega sveta je za trenerja ženske članske reprezentance imenovalo Primoža Porija, in sicer za obdobje do 30.06.2009, ko se zaključi kvalifikacijski ciklus za evropsko prvenstvo.

-Na predlog Združenja rokometnih trenerjev Slovenije je imenovalo nove člane Strokovnega sveta, ki ga sestavljajo: Marko Šibila, Marta Bon, Boris Čuk, Janez Ilc, Slavko Ivezič, Štefan Jug in Aleksander Lapajne.

-Predsedstvo se je seznanilo z namero predsednika RZS Žige Debeljaka, da na skupščini zaradi obsega drugih poslovnih obveznosti in časovnih omejitev po več kot dveh letih odstopi s svoje funkcije. Predsednik RZS je predsedstvu predlagal, da se skupščini na mestonovega predsednika RZS predlaga imenovanje dosedanjega člana Franja Bobinca, za novega člana predsedstva pa Boštjana Kozoleta. Predsedstvo je oba predloga potrdilo in bosta posredovana v sprejem skupščini.

-Potrdilo je sklic redne skupščine RZS, ki bo 21.10.2008 ob 17. uri v sejni sobi M Hotela v Ljubljani.