29. 8. 2008

IZJAVA ZA JAVNOST

Izjava za javnost

Slovenske rokometne lige v naslednji sezoni ne bodo sodelovale z ZDRSS zaradi neupravičenih zahtev po drastičnih podražitvah njihovih storitev

Po več kot 6 mesečnih pogajanjih s predstavniki ZDRSS na današnjem zaključnem sestanku ni bil dosežen dogovor o sodelovanju v tekmovalni sezoni 2008/2009. Združenja ligašev zahtev sodniške organizacije po drastičnih neutemeljenih podražitvah njihovih storitev niso sprejela in bodo v naslednji tekmovalni sezoni zagotovila alternativno sojenje.
Združenja ligašev so pristala na zvišanje cen sodniških storitev za 7%-34%, kljub temu, da so bile cene teh storitev že sedaj tudi za do tretjine višje od primerljivih cen sodniških storitev v sosednjih državah in drugih športnih panogah v Sloveniji. ZDRSS pa je zahtevala povišanje cen njihovih storitev kar za 49% pa do 112%.
Stroški sodniških storitev so eden pomembnejših stroškov delovanja zlasti manjših klubov, od katerih se že sedaj številna borijo s preživetjem. Zaradi tega združenja ligašov niso želela pristati na neupravičene zahtevane podražitve, temveč bodo zagotovila alternativne oblike sojenja za vse lige.
V prilogi se nahaja pregled dosedanjih cen sodniških storitev in zadnja ponudba sodniške organizacije ter zadnja ponudba združenj lig, iz katere so razvidni zahtevki po drastičnih podražitvah.
Zaradi zagotovitve alternativnega sojenja bodo urniki ligaških tekmovanj predvidoma delno spremenjeni, tekmovanje Super pokal v prihodnjem tednu pa bo izvedeno, kot je načrtovano.
Združenja lig si bodo tudi v prihodnje prizadevala za konstruktivno sodelovanje s slovensko sodniško organizacijo, vendar pod pogoji, ki bodo tako po ceni kot tudi kakovosti primerljivi z drugimi evropskimi rokometnimi panogami.

Rokometna zveza Slovenije
Združenja ligašev