24. 11. 2008

Članice že v Črni gori

Ženska lanska reprezentanca se je v rno goro odpravila v soboto zveer z avtobusom, v Plevlje, kjer se bo igral predkvalifikacijski turnir za nastop na SP 2009, pa je prispela v nedeljo dopoldne. Turnir se zaenja v torek, 25,. novembra, ko varovanke selektorja Primoa Porija aka tekma z gostiteljicami rnogorkami, ki veljajo za prve favoritke. V kvalifikacije napreduje le zmagovalec skupine, kar pomeni, da mlado slovensko reprezentanco aka izjemno teko delo. V nadaljevanju turnirja se bodo naa dekleta pomerila z reprezentancami Bolgarije, Italije, Finske in Azerbajdana.

Po zadnji reprezentanni akciji, ko se na pokalu Slovenije v Krkem nismo ravno najbolj odrezali, smo se zdaj prvi zbrali in lahko pohvalim pristop vseh igralk. Predvsem na motivacijski ravni smo precej napredovali, pripravili pa smo tudi nekaj taktinih variant. Tu bi izpostavil predvsem pripravo za tekmo s rnogorkami, kjer smo pripravili posebno obrambno razliico, za katero menimo, da izjemno kakovostnim tekmicam najmanj lei. Predvsem mislim na njihovo levo stran, preko katere gre veina akcij. Sicer pa se e ponavljam, ko govorim, da je rna gora kakovostneja, navsezadnje bo nastopilo 12 igralk podgorike Budunosti, ki bodo okrepljene s tremi izjemnimi tujkami, je dejal selektor
Primo Pori, ki pa je e poudaril, da nikakor ne gre podcenjevati drugih reprezentanc, za Italijo in Bolgarijo pa je ocenil, da sta Sloveniji nekako enakovredni.

Vseeno pa lahko reem, da je na cilj osvojitev prvega mesta. V to nas je pravzaprav prisilil sistem, saj le prvo mesto nekaj teje. Sicer pa, ne glede na konno uvrstitev, upam, da si bodo, predvsem tiste mlaje igralke, nabirale pomembne izkunje. To nam tovrstno tekmovanje tudi omogoa, turnirski sistem igranja pa se je e v preteklosti izkazal kot ne najbolj posreen za Slovenijo, je e povedal Pori.

Urnik tekem slovenske reprezentance
Torek, 25. november:
rna gora SLOVENIJA(18.00)
Sreda, 26. november:
SLOVENIJA BOLGARIJA(16.00)
Petek, 28. november;
SLOVENIJA Italija (16.00)
Sobota, 29. november:
SLOVENIJA Finska(16.00)
Nedelja, 30. november:
SLOVENIJA Azerbajdan (14.00)