26. 11. 2008

Gladko proti Bolgarom

Bolgari so z zadetki Čamakova, Černova in Plamenova ter obrambah Ivanov bolje začeli tekmo in povedli s celo s tremi zadetki razlike. Še v 17. minuti je bilo 13:10, potem pa je sledil pričakovan preobrat. Varovanci selektorja Mira Požuna so se v prvem polčasu dolgo iskali. Tako, kot je njih pred tekmo dolgo iskal avtobus, ki bi jih moral pripeljati iz hotela v dvorano. Nanj so morali čakati skoraj pol ure. Sledilo je izenačenju na 14:14 v 20. minuti in potem so vajeti igre v svoje roke prevzeli Slovenci, ki so povsem zagospodarili na igrišču. V vratih se je razigral Beno Lapajne, ki je zamenjal nerazpoloženega Gorazda Škofa in podobno je bilo tudi v nadaljevanju, ko je Požun priložnost za igro ponudil vsem igralcem, razlika pa je rasla iz minuto v minuto. Ob koncu se je med strelce vpisal celo vratar Lapajne. Z Bolgarijo bodo naši igrali še v nedeljo, v velenjski Rdeči dvorani, kjer se bo tekma pričela ob 17. uri.

Bolgarija - Slovenija 23:40 (14:19)
Varna - Športna dvorana. 200 gledalcev. Sodnika: Alijev in Agakišijev (Azerbajdžan).
Bolgarija: Velizarov (10 obramb), Ivanov (5 obramb); Kobakov 2, Dimitrov, Černev 3, Ganev, Borisov, Stankov 1, Račev 1, Petkov 2, Vladkov, Plamenov 5, Stojanov, Čakmakov 9 (1). Selektor: Hristo Jordanov.
Slovenija: Lapajne 1 (18 obramb), Škof (1 obramba); Koražija 4 (1), J. Dobelšek 2, Bilbija 3 (1), Praznik, Backovič 3, Špiler 3, Skube 4 (1), Natek 5, Miklavčič 1, Gajič 8, Mlakar 2, M. Žvižej 3. Selektor Miro Požun.
Sedemmetrovke: Bolgarija 1 (1), Slovenija 3 (3).
Izključitve: Bolgarija 6, Slovenija 8 minut.

Izjava:
Miro Požun, selektor Slovenije: "Dogovorili smo se za maksimalen začetek, a nam igra ni takoj stekla. To je bila sicer čudna tekma, v ogromni dvorani, pred majhnim številom gledalcev in morda smo se tudi zato tako dolgo časa iskali. To tekmo bomo hitro pozabili, dosegli smo zmago in to je to. Še največja korist je bila ta, da smo ob dveh točkah priložnost ponudili mlajšim igralcem, ki so si tako lahko nabrali nekaj dragocenih izkušenj."

Izjava
Miro Požun, selektor Slovenije: »Take tekme se hitro pozabijo. Zapisan bo ostal samo rezultat. V prvem polčasu smo se iskali, čeprav smo se dogovorili, da bomo začeli maksimalno. Ko smo prišli k sebi, smo prišli do izpolnitve cilja, torej gladke zmage. Zdaj gremo naprej.«