30. 11. 2008

Boljše tudi od Italijank

V dvorani Ada v Pljevljah so se Slovenke na tretji tekmi kvalifikacijskega turnirja pomerile z reprezentanco Italije. Bolje so začele slednje, saj se naše rokometašice v uvodnih minutah nikakor niso znašle proti nekoliko neobičajni, globoki obrambni postavitvi 3-3. Slovenija je prvič povedla v 18. minuti, ko je nekaj zaporednih obramb nanizala najizkušenejša reprezentantka na igrišču, Sergeja Stefanišin. Od tega trenutka dalje naše igralke vodstva niso več izpustile iz rok. Prednost dveh do treh zadetkov so Slovenke držale vse do 45. minute, nato pa je s serijo obramb spet na sceno stopila Sergeja in naša reprezentanca je prvič na tekmi povedla s petimi zadetki prednosti. V tem obdobju se je strelsko izkazala najmlajša igralka v naši izbrani vrsti, Ana Gros, ki je s štirimi zadetki v zadnjih petnajstih minutah razblinila vse dvome o slovenski zmagi. V soboto, 29. novembra ob 16. uri, se bodo naša dekleta pomerila z reprezentanco Finske.

Izjava
Sergeja Stefanišin, vratarka slovenske reprezentance: »Vedeli smo, da Italija ni naiven nasprotnik in da na trenutke igra nekoliko neobičajno obrambo. Kljub temu, da smo se na to dobro pripravljali smo poskušale igrati preveč individualno, kar pa nam ni prineslo uspeha. V drugem delu tekmo smo se zbrale in s kolektivno igro prišle, do prednosti, ki smo jo kljub številnim napakam uspele zadržati do konca.«

Slovenija – Italija 29:24 (15:12)
Pljevlja – Dvorana športnega centra Ada. 400 gledalcev. Sodnici: Novotni in Horacek (Češka).
Slovenija: Zec (1 obramba), Stefanišin (18 obramb), Argenti, Breznik, Cerar 3, Čerenjak 2, Gros 6, Irman 2, Jeriček 6, Bojovič , Prapotnik 4, Puš 4, Savič 1, Skutnik 1.
Italija: Porini S., Federspieler, Pistelli 3, Barani 3, Popescu 6, Onnis, Morreale, Balsati, Lampis 2, Anisenkova 6, Porini L 1, Ganga, Pavlyk 2, Furlanetto 1.
Sedemmetrovke: Slovenija 4 (3), Italija 2 (2).

Izključitve: Slovenija 10, Italija 10, minut.