19. 3. 2008

Slovenci v Črno goro

Slovenska mladinska rokometna reprezentanca se je v okviru zaključnih priprav na kvalifikacije za EP mudila v Krškem. Varovanci selektorja Slavka Iveziča so uigravali še zadnje podrobnosti pred odhodom v Črno goro, kjer jih od petka do nedelje čakajo naporne kvalifikacije za nastop na EP. Naša izbrana vrsta se bo v svoji skupini pomerila z reprezentancami Črne gore, Bosne in Hercegovine ter Švedske. Na EP peljeta prvi dve mesti na katere odkrito računajo tudi Slovenci. V nedeljo in ponedeljek je reprezentanca v zasedbi odigrala tekmi proti članskima ekipama Krškega in Krke iz Novega mesta ter obakrat slavila.
»V tako kratkem času so poskušali izkoristiti treninge za uigravanje ekipe v vseh fazah igre. Zaradi znanih dogodkov sta nam odpadli načrtovani tekmi z reprezentanco Italije, zaradi česar sta nam na pomoč priskočila1.B ligaša Krka in Krško. Naš cilj je uvrstitev na EP saj menim, da imamo dovolj kvalitetno ekipo in si fantje zaslužijo nastop na prvenstvu ter s tem prepotrebne izkušnje za njihovo nadaljnjo kariero,« je pred odhodom v Črno goro povedal selektor Ivezič.

Krško – Slovenija 31:36 (16:17)
Slovenija (mladinci): Vrbinc (5 obramb), Župič (4 obrambe); Svetelšek 7, Čemas 1, Peterlin 3, Matešič 2, Bombač 4, Skube, Dolenec 3 (3), Anderluh 5, Vrečar 1, Paladin 6, Drožina 2, Flajs, Razgor 2 (2), Slamar.

Slovenija – Krka 31:28 (16:14)
Slovenija (mladinci): Vrbinc (6 obramb, 3 x 7-m), Župič (4 obrambe), Čudič (5 obramb); Svetelšek 5, Čemas 1, Peterlin 1, Matešič 2, Bombač 2 (1), Skube 3, Dolenec 6 (1), Anderluh 3, Vrečar 4, Paladin 3, Razgor 1, Rojc, Drožina, Flajs, Slamar.