18. 3. 2008

Mladinke boljše od avstrijskih vrstni

Slovenija – Avstrija 38:28 (19:15)
Velika Nedelja - Športna dvorana. 50 gledalcev. Sodnika: Čretnik in Turnšek (oba Slovenija).
Slovenija: Pandžič, Pikl (5 obramb), Šoberl (6 obramb); Prapotnik 6, Toplak 3, Šon 2, Krhlikar 5 (1), Jankovič 6, Videnič 2, Varlec 5, Koren 3 (1), Bojovič 1, Vidic, Gerčar 1, Gregorc, Barič, Ilc 1, Filipovič 2, Ahlin 1. Selektorka: Marta Bon
Avstrija: Hammerle (5 obramb), Schilk (7 obramb); Bosch 2, Ondrej 1, S. Stumvoll 3, Heiss, Doppler, Magelinskas 9 (6), Rass, N. Stumvoll 3, Peter 3, Schmid 3, Toifl 1, Kaiser 2, Grausenburger 1. Trenerka: Lolita Magelinskas
Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Avstrija 6 (6).
Izključitve: Slovenija 4, Avstrija 4 minute

V prvi od štirih pripravljalnih tekem pred začetkom kvalifikacij za SP, je Slovenija premagala Avstrijo, ki jo čakajo kvalifikacije v Romuniji. Mlade Slovenke sicer v Ormožu, od 21. do 23. marca, gostijo kvalifikacijski turnir, kjer bodo nastopile še reprezentance Švice, Češke in Norveške. Selektorka Marta Bon je proti Avstrijkam ponudila priložnost vsem igralkam, razen vratarki Pandžičevi. Severne sosede so zdržale do 12. minute in rezultata 7:7. Ves preostali del tekme so nadzirale mlade Slovenke, ki so prvič v 42. minuti vodile že z 29:19. V torek našo izbrano vrsto čakata kar dve tekmi. Ob 10. uri proti nova preizkušnja proti Avstriji in ob 18. uri še srečanje proti članski zasedbi Angole. Obe tekmi bosta odigrani v Ormožu v športni dvorani na Hardeku, za katero upamo, da bo srečna v prihajajočih kvalifikacijah, kjer se le prvo uvrščena ekipa uvrsti na SP v Makedoniji.