12. 3. 2008

Priprave mladink za kvalifikacije za SP 2008

Ženska mladinska reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek, 17. marca v Ormožu in začela priprave za kvalifikacijski turnir za nastop na letošnjem SP v Ormožu. Marta Bon, ki mladinke vodi po odhodu Borisa Čuka v Italijo, je na priprave povabila naslednje igralke: Nastja Praprotnik (Mercator Tenzor Ptuj), Ula Toplak (Celeia Žalec), Maja Šon (Celje Celjske mesnine), Lina Krhlikar (Krim Mercator), Alja Jankovič (Celje Celjske mesnine), Urška Videnič (Kočevje Euro Casino), Barbara Varlec (Krim Mercator), Alja Koren (Celje Celjske mesnine), Zala Bojovič (Celeia Žalec), Urška Vidic (Olimpija), Ana Marie Gerčar (Celeia Žalec), Sanja Gregorc (Olimpija), Anja Barič (Izola), Metka Ilc (Škofja Loka KSI), Nives Ahlin (Krim Mercator), Tara Filipovič (Velenje), Amra Pandžič (Krim Mercator), Neja Šoberl (Škofja Loka KSI), Tjaša Pikl (Celeia Žalec). Pomočnik Bonove bo Uroš Bregar, za delo z vratarkami pa bo skrbel Rolando Pušnik. V času priprav bodo mlade slovenske igralke odigrale štiri tekme, dvakrat se bodo pomerile z Avstrijo(17. in 18. marca) ter igrale še proti Angoli (18. marec) in Švici (19. marec). Švica bo tudi prvi tekmec Slovenk na kvalifikacijskem turnirju, ki bo v Ormožu od 21. do 23. marca, na njem pa bosta sodelovali še reprezentanci Norveške in Češke.
Tisto, kar bode v oči, je podatek, da na seznamu ni Maje Zrnec, ki je v letošnji sezoni v dresu Krima Mercatorja pokazala očiten napredek. Vzrok je preprost, Maja se je v torek poškodovala na na trening tekmi med Krimom in mladinsko izbrano vrsto. Po prvih informacijah gre za hudo poškodbo kolena, zaradi katere Maja ne bo igrala na povratni tekmi četrtfinala pokala pokalnih zmagovalk proti Romentulu in tudi na kvalifikacijah mladinske reprezentance.


Kvalifikacije za SP mladink
21. marec: Slovenija - Švica (16.00), Norveška - Češka (18.00); 22. marec: Češka - Slovenija (16.00), Švica - Norveška (18.00); 23. marec: Švica - Češka (11.00), Slovenija - Norveška (13.00)