10. 4. 2008

Miro Požun sestavil B in študentsko reprezentanco

Začenjajo se uresničevati sklepi predsedstva RZS. Miro Požun je tako s svojim strokovnim štabom izbral skupini 32 igralcev, ki bodo sestavljali B reprezentanco in kandidirali za študentsko reprezentanco. Študentska izbrana vrsta bo sicer od 14. do 20. julija nastopila na svetovnem študentskem prvenstvu v Nišu, osnovni cilj pa je napredovanje, oziroma nabiranje izkušenj za igralce, ki so blizu najboljši izbrani vrsti. Ni nas veliko in potrebno je skrbeti za vse. Požun bo tako v ponedeljek, 12. maja, v Ljubljani, v dvorani vojašnice Moste na Leskovškovi 7, testiral potencialne reprezentante, ki bodo razdeljeni na dve skupini in bodo po testiranju odigrali še medsebojno tekmo.
»Konec junija bomo za te fante pripravili še štiridnevne priprave. Med njimi bomo poizkusili odigrati še kakšno mednarodno tekmo, morda proti Avstriji. Cilje je, da imamo tudi potem pregledne akcije, treninge in tekme, da bisi fantje pridobili mednarodne izkušnje. Na seznamu so tudi igralci, ki bodo sestavljali študentsko reprezentanco, ki jo oblikujemo v sodelovanju s Fakulteto za šport,« je povedal Požun.
Prva skupina bo imela testiranje ob 9. uri, druga ob 10. uri.

Vabljeni igralci
Skupina 1: Matevž Skok, Rok Golčar (oba Gorenje), Gregor Karpan, Miha Žvižej, Boris Bečirovič (vsi Slovan), Gregor Klepej, Andraž Repar (oba Rudar EVJ), Klemen Cehte, Jure Sušin, Sebastjan Skube, Anže Korelec, David Miklavčič (vsi Trimo Trebnje), Aleš Muhovec, Jan Gregorc, Vasja Furlan (vsi Celje Pivovarna Laško), Aleš Smiljanič (Ribnica Riko hiše)
Skupina 2: Jure Vran, Uroš Rapotec, Luka Ščurek, Nejc Poklar (vsi Cimos Koper), Marko Dujmovič, Rok Šimič, Janez Gams, Matej Hartman, Blaž Kleč (vsi Prevent), Rok Žuran, Marko Bezjak (oba Jeruzalem Ormož), Blaž Vončina (Gold Club), Nenad Bilbija (Valladolid), Mirko Nikolič (SVIŠ Pekarna Grosuplje), Robert Cvikl (Krka Novo mesto), Borut Ošlak (Cangas)