21. 1. 2009

Srbski upornik zapustil reprezentanco

Srbski krožni napadalec Milutin Dragićević je nenadoma zapustil reprezentanco v Poreču s pojasnilom, da ni zadovoljen s svojim statusom v selekciji Jovice Cvetkovića.

Potem ko 25-letnega rokometaša selektor ni dal v postavo za prve tekme, se je Dragićčević danes odločil zapustiti reprezentanco v Poreču in oditi nazaj na Dansko, kjer si sicer služi kruh. "Na Danskem igram po 60 minut, tu pa se že 15 dni počutim kot turist," je novinarjem v hotelu Dijamant razložil Dragićević in dodal: "Govoril sem s selektorjem, ki mi je rekel, da to ni pametna poteza, a naj se odločim sam. Tudi če bi priložnost dobil v drugem delu, je vprašanje, koliko bom pripravljen in v formi. Zato sem se odločil, da grem domov za dan ali dva, nato pa nazaj na Dansko." Dragićević si želi igrati in trenirati, saj ga tudi njegov klub Silkeborg potrebuje v dobri formi.

 

Pri njegovem predčasnem odhodu iz reprezentance gre za precedens, saj se kaj takšnega ni zgodilo še nikoli v zgodovini Srbije (SFRJ, SRJ in SCG). V pogovoru s srbskimi novinarji je še zanikal govorice, da je vzdušje v srbski reprezentanci po porazu z Dansko in Brazilijo zelo slabo.