24. 1. 2009

Hrvati premagali Madžare, Nemci in Srbi remizirali, Francija "povozila" Švedsko

Prvi dan bojev za polfinalne vstopnice v Zagrebu in Zadru je prišlo do kar nekaj nenavadnih izidov. Tako so evropski prvaki Danci klonili s svetovnimi podprvaki Poljaki, izjemen obračun med svetovnimi prvaki Nemci in Srbijo se je končal z remijem, čeprav so imeli Srbi ves prvi polčas veliko prednost. Makedonci niso bili kos Norvežanom, Slovaška je suvereno vzela skalp Korejcem, Hrvati pa so nadigrali Madžare.

Makedonska izbrana vrsta je bila vseskozi v podrejenem položaju proti skandinavski ekipi, a vse je bilo znova na plečih Kirila Lazarova. Slednji je prispeval devet zadetkov, kar pa ni bilo dovolj za novo zmago. Srbi so v drugi tekmi dneva v Zadru v prvem polčasu vodili celo za šest golov v 18. minuti, potem ko so odlično odigrali obrambo in ustavili Pascala Hensa. Nemci pa se niso predali ter v drugem polčasu počasi zmanjševali zaostanek, v 41. minuti pa končno izenačili. Vse odtlej sta se ekipi menjavali v vodstvu, večinoma pa so svetovni prvaki lovili Srbe. Vse do 55. minute , ko je Hens Nemčijo popeljal v vodstvo s 33:32. Srbi so z golom Mladena Bojinovića v zadnjih sekundah le iztržili točko.

V zagrebški Areni so Slovaki popolnoma nadigrali azijsko reprezentanco Južne Koreje, ki je v prvem delu tekmovanja zelo namučila Hrvate. Seveda je zmaga slovenskih krvnikov v kvalifikacijah za SP veliko presenečenje. Zato pa so olimpijski prvaki Francozi popolnoma nadigrali Švede, ki niso imeli nikakršne rešitve. Hrvaška reprezentanca se je vse do 40. minute mučila z Madžari, nato pa tekmo pred 15.000 gledalci v Areni vendarle rešila sebi v prid.

Glavni del tekmovanja:

Skupina I (Zagreb):

16.30 Slovaška - Južna Koreja 23:20 (15:12)
Slovaška: Paul, Szücs, Kukučka 2, Šulc 6, Vozar, Urban, Valo 4, Kopco 5, Štochl, Pekar, Petro, Stranovsky T., Antl 1, Stranovsky M. 5.
Južna Koreja: Jeong 5, Sim 2, Kim 1, Park J., Park C., Lee, Park C., Oh 3, Cho, Yu 1, Yoon, Lee E., Lee J. 8.

18.30 Francija - Švedska 28:21 (16:10)
Francija: Karaboue, Omeyer, Fernandez 2, Dinart, Gille, Narcisse 4, Joli, Karabatic 7, Kempe, Abalo 5, Sorhaindo 3, Guigou 7, Bosquet, Ostertag.
Švedska: Sandstroem, Sjoestrand, Gustafsson 1, Lundstroem 3, Andersson 5, Kaellman 1, Arrhenius 4, Larholm 4, Carlen 1, Karlsson, Jakobsson, Fahlgren 1.

20.30 Madžarska - Hrvaška 22:27 (12:14)
Madžarska: Puljezević, Ilyes 2, Csazsar 2, Mocsai 2, Gal 2, G. Ivancsik 2, T. Ivancsik 1, Harsanyi 2, Putics 1,  Fazekas, Katzirz, Nagy 6, Herbert, Eklemović 2.
Hrvaška:
Losert, Hrvatin 3, Balić 2, Duvnjak 4, Lacković 1, Zrnić, Kopljar, Vori 3, Gojun, Špoljarić, Metličić 3, T. Valčić 5, Alilović, Čupić 6.

Vrstni red:
Francija in Hrvaška po 6, Slovaška 3, Švedska 2, Madžarska 1, Južna Koreja 0.

Skupina II (Zadar):

15.30 Makedonija - Norveška 27:29 (13:16)
Makedonija: Stoilov 1, Alushovski 3, Lazarov K. 9, Mitkov, Temelkov 5, Mirkulovski 2, Markovski, Ristovski, Mojsovski 1, Dimovski 1, Angelov, Lazarov F. 3, Makalovski, Gjorgonovski.
Norveška: Ege, Jensen, Vatne, Drange, Loke 1, Bjornsen 6, Myrhol 1, Tvedten 10, Mamelund 4, Erevik, Rambo, Kjelling 3, Samdahl 4, Skoglund.

17.30 Nemčija - Srbija 35:35 (16:19)
Nemčija:
Bitter, Hens 2, Roggish, Klein 2, Müller 3, Ströbel 3, Preiss 3, Tiedtke 1, Glandorf 4, Lichtlein, Kraus 6, Schöne 1, Kaufmann.
Srbija: Kojić, Čuruvija, Šešum 5, Vujin 4, Vučković, Stojanović 4, Toskić 3, Stanić, Ilić 5, Bojinović 8, Marković 5, Pejanović, Prodanović, Nikolić 1.

20.15 Poljska – Danska 32:28 (20:12)
Poljska: Szmal 1, Jaszka, K. Lijewski 2, Kuchczynsky 10, Bielecki, Siodmiak 1, Wleklak 2, B. Jurecki 3, Jurasik, M. Jurecki 6, Tluczynski 5, Malcher, M. Lijewski 3, Glinski.
Danska: Hvidt, Mogensen 3, Boesen 6, Laen 1, Jorgensen, Jansen 2, Christiansen 2, Eggert  Jensen 2, Landin Jacobsen , Spellerberg 5, Knudsen 1, Hansen 1, Lindberg 4, Nielsen 1.

Vrstni red:
Nemčija 5, Danska 4, Srbija 3, Norveška 2, Poljska 2, Makedonija 2.

Predsedniški pokal:

Skupina PC I:

15.00 Argentina – Kuvajt 26:25 (12:12)
17.00 Avstralija – Španija 10:42 (6:18)
19.00 Romunija – Kuba 39:28 (21:15)

Vrstni red:  Španija in Romunija po 6, Argentina 4, Kuba 2, Kuvajt in Avstralija 0.

Skupina PC II:

16.00 Tunizija – Savdska Arabija 28:21 (12:8)
18.00 Alžirija – Egipt 28:22 (12:7)
20.00 Rusija - Brazilija 25:22 (15:9)

Vrstni red: Rusija 6, Egipt in Tunizija po 4, Brazilija 2, Savdska Arabija in Alžirija 0.