7. 2. 2009

Krimovke danes na Kodeljevem čaka evropska preizkušnja proti Madžarkam

Rokometašice Krima Mercatorja bodo drugi del evropske lige prvakinj začele s tekmo na domačem igrišču proti Gyoeriju. Slovensko-madžarski dvoboj prvega kroga v skupini B bo danes ob 17.45 v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani.


V prvem delu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja so Madžarke v skupini z Ikastom (Danska), Kometalom (Makedonija) in Zvezdo iz Zvenigoroda (Rusija) prepričljivo osvojile prvo mesto, potem ko so na šestih tekmah dosegle kar pet zmag in le enkrat izgubile (na domačem igrišču proti Ikastu s 25:27). Vodilna ekipa madžarske lige, ki se lahko pohvali s petimi naslovi državnega prvaka in štirimi pokalnimi, je posebno nevarna na levi strani napada. Gre za trojico Orsolya Verten (z 28 zadetki najboljša strelka kluba v letošnji ligi prvakinj), Anita Goerbicz (leta 2006 najboljša igralka sveta) in Zsuzsanna Tomori, poleg njih pa čaka rokometašice Krima Mercatorja še ena nevarnost. To je vratarka Katalin Palinger, ki je pred leti nosila tudi dres kluba z Galjevice.


"Gre za vrhunsko ekipo z odličnimi posameznicami, o moči katere dovolj pove že podatek o osvojenem prvem mestu v uvodnem delu lige prvakinj. Posebno pozornost bomo namenili levi strani Gyoerijevega napada, a moramo paziti, da ne bomo imeli težave na drugi. Madžarke igrajo hitro, sodobno, kombinatorno in kakovostno, vendar se nadejam, da bo Krim Mercator na sobotni tekmi vsaj za odtenek kakovostnejši," upa trenerka Marta Bon, ki ima po vrnitvi doslej poškodovanih Maje Zrnec, Amre Pandžič in Nives Ahlin na razpolago celoten igralski kader.


Krimova igralka Renate Moertel je svojo rokometno kariero začela prav pri sobotnem nasprotniku. "Iz pisanja madžarskih medijev je razvidno, da so zadovoljni s skupino, v kateri sta poleg Krima Mercatorja in Gyoeryja še romunska ekipa Oltchim Valcea in črnogorska Budućnost iz Podgorice. Moji rojaki napovedujejo, da se bosta v polfinale uvrstila madžarski in romunski klub, vendar sem prepričana, da bo namesto enega od njiju podvig uspel Krimu," je optimistično razpoložena Madžarka v Krimovih vrstah. Moertlova je v ligi prvakinj trenutno tretja strelka kluba s 25 zadetki, pred njo pa sta le Andrea Lekić (46) in Dijana Golubić (30).


Liga prvakinj - glavni del:

Skupina A:


Hypo (Avstrija)
Viborg (Danska)
Ikast (Danska)
Podravka Vegeta (Hrvaška)

Skupina B:

Budućnost (Črna gora)
Oltchim Valcea (Romunija)
Gyoeri (Madžarska)
Krim Mercator (Slovenija)


Razpored tekem Krima Mercatorja:

1. krog: Krim Mercator - Gyoeri (sobota, 7. februarja, ob 17.45)
2. krog: Oltchim Valcea - Krim Mercator (nedelja, 15. februarja, ob 18.45)
3. krog: Krim Mercator - Budućnost (nedelja, 22. februarja, ob 17.45)
4. krog: Krim Mercator - Oltchim Valcea (sobota, 28. februarja, ob 17.45)
5. krog: Gyoeri - Krim Mercator (nedelja, 15. marca, ob 17.15)
6. krog: Budućnost - Krim Mercator (nedelja, 22. marca, ob 17.45)