7. 2. 2009

Krimovke izgubile proti Madžarkam

Rokometašice Krima Mercatorja so drugi del lige prvakinj začele s porazom. V dvorani na Kodeljevem so izgubile proti madžarskemu klubu Györi z 31:35 (15:15). Na drugi tekmi v skupini 2 je Budućnost na domačem igrišču presenetila Oltchim Valceo (23:22).

 

Gostiteljice so tekmo izredno slabo začele, kajti že po slabih petih minutah so Madžarke vodile kar s 4:0. Krimova trenerka Marta Bon je zato vzela minuto odmora, ki pa sprva ni obrodila sadov. V enajsti minuti so gostje povedle kar z 8:3 (malo prej je morala z igrišča domača vratarka Agnes Triffa, potem ko je v obraz dobila močan strel), vendar so krimovke odgovorile s tremi zaporednimi zadetki. V vratih je blestela Sergeja Strefanišin, v polju pa so njene igralke počasi, a zanesljivo zmanjševale zaostanek. Popolnoma so ga izničile v dvajseti minuti, ko je Marina Vergeljuk zadela v polno za izenačenje na 11:11. Pri gostjah je odlično branila Katalin Palinger, nekdanja vratarka Krima Mercatorja, kljub temu pa so slovenske prvakinje dve minuti pred koncem prvega polčasa prvič povedle (14:13), vendar se je prvih trideset minut končalo brez zmagovalca (15:15).

 

Tudi drugi polčas se je začel tako kot prvi - Györ je že po slabih petih minutah vodil z 21:16. Stefanišinova (skupaj 22 obramb) in Palingerjeva (20) sta nadaljevali z vrhunskima predstavama, toda v igri Krima Mercatorja je bila obilica tehničnih napak in zgrešenih strelov. Posledice so bile jasne, kajti Madžarke so v 51. minuti vodile že z devetimi zadetki prednosti (31:22) in zmagovalec je bil odločen. V zadnjih minutah so Ljubljančanke izkoristile padec zbranosti v igri nasprotnic in izključitev Spiridonove, vendar se jim na manj kot štiri zadetke zaostanka vendarle ni uspelo približati.

 

Krim Mercator – Györi 31:35 (15:15)

 

Dvorana na Kodeljevem, sodnika: Buy in Pichon (oba Francija).

 

Krim Mercator: Triffa, Cerar, Golubić 6, Vergeljuk 5, Mavsar, Damnjanović 4, Stefanišin, Bodnjeva 2, Varlec 1, Oder 2, Hrnjić 1, Zrnec, Lekić 9 (2), Moertel 1 (1).

 

Gyoeri: Tomori 7, Deaki 1, Verten 2, Mravikova 7, Or. Herr, Goerbicz 9 (3), Kovacsics 2 (1), Palinger, Horvath, An. Herr 1, Mayer 2, Hornyak 1, Rotis-Nagy, Spiridon 3.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 5 (3), Györ 5 (4).

 

Izključitve: Krim Mercator 8, Györ 8.

 

Obrambe vratark: Krim Mercator 26 (Stefanišin 22, Triffa 4), Györ 20 (Palinger 20, Or. Herr 0).