7. 2. 2009

Marta Bon: Imeli smo težave v napadu

"Györ je bil danes boljši. Madžarke imajo izredne strelke, ki jih nikakor nismo mogli ustaviti. Imeli smo veliko težav v napadu," je razplet tekme Krim Mercator - Györ v prvem krogu skupine 2 lige prvakinj komentirala domača trenerka Marta Bon.


Izjave po tekmi:


Sergeja Stefanišin, vratarka Krima Mercatorja: "Veliko težav smo imele v napadu, kjer nam ni in ni stekla igra. Osebno sem seveda razočarana, saj sem pričakovala drugačen izid. Ne glede na to, koliko smo izgubili, bi se lahko z manj izgubljenimi žogami končalo drugače. V drugem polčasu nam je popolnoma padla zbranost. V napadu nismo imeli rešitev. Ne zanima me, koliko obramb sem zbrala, če smo izgubile."


Andrea Lekić, igralka Krima Mercatorja: "Ne morem reči, da smo igrale zelo slabo. Koliko toliko dobro smo igrale v obrambi. V drugem polčasu smo se dogovorile, da bomo še posebej pazile v obrambi. To nam je še nekako uspevalo, nikakor pa nam ni šlo v napadu. Ne vem, od kje toliko napak in izgubljenih žog. Imele smo tudi zelo slabo realizacijo, odlično pa je branila Katalin Palinger. Če vse skupaj seštejemo, je poraz neizbežen. Upam, da je to le ena tekma in da bomo nadaljevale bolje."


Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Razočarana? Nisem vesela, seveda rada zmagujem, ne pa izgubljam.  Danes je bilo jasno, da je Györi boljši. Ima izredne strelke, ki jih nikakor nismo mogli ustaviti. Imeli smo veliko težav v napadu. Moje načrte sta preprečili poškodbe Varlečeve in bolezen Mörtlove. Nismo mogli držati tako hitrega tempa, saj sem vedela, da ne bo mogoče menjati igralk. Bili smo brez naših glavnih orožij. Mislila sem tudi, da nihče ne bo mogel ustaviti Dijane Golubić, a jo je Palinger očitno zelo dobro 'naštudirala'."