14. 2. 2009

Schwenke: Delovali smo disciplinirano in suvereno

Po zmagi v Zlatorogu je trener gostujočega moštva Wolfgang Schwenke dejal, da je bila zmaga Rheina-Neckarja povsem zaslužena. Njegov kolega na celjski klopi Tone Tiselj pa je ocenil, da so odločile kakovost, izkušnje in disciplina.


Tone Tiselj, trener Celja Pivovarne Laško: "Odločile so nemška kakovost, izkušnje in predvsem disciplina v igri. Naša glavna težava je v tem, da nam na eni tekmi ne uspe doseči tega, da bi vsi igralci igrali na približno enaki kakovostni ravni. Toda glede na razmere, ki vladajo v klubu in okoli njega, sem vendarle zadovoljen. Poleg Chamberyja je Rhein-Neckar najmočnejši klub, s katerim smo v letošnji sezoni igrali v ligi prvakov."


Dragan Gajič, igralec Celja Pivovarne Laško: "Imeli smo veliko željo in maksimalno smo se borili, zato nam tega nihče ne more očitati. Toda na žalost smo v obrambi in napadu delali osnovne napake, Nemci pa so s pametno in disciplinirano igro prišli do zmage. Poznalo se je, da ima Rhein-Neckar najmanj dvanajst enakovrednih igralcev, medtem ko je naša klop precej krajša. Kljub porazu se nadejam, da bomo na naslednjih tekmah prišli do zmage." 


Wolfgang Schwenke, trener Rheina-Neckarja: "Igrali smo zelo dobro in disciplinirano, zaradi česar si moji fantje zaslužijo pohvale. V obrambi smo bili trdni in uspešni, kar nam je tudi v napadu precej olajšalo delo. Delovali smo suvereno, skoraj vseh šestdeset minut smo nadzorovali potek tekme in naša zmaga v Celju je povsem zaslužena."


Andrej Klimovec, igralec Rheina-Neckarja:
"Strinjam se s trenerjevo oceno, da smo prikazali zelo dobro predstavo. S točkama iz Slovenije ostajamo v igri za eno izmed prvih dveh mest, ki peljeta v četrtfinale. Upam, da bomo takšno igro pokazali tudi na anslednjih tekmah."