22. 3. 2009

Mladinska reprezentanca se v Celju pripravlja za aprilske kvalifikacije za SP

Mladinska rokometna reprezentanca Slovenije je v celju opravila prvi del priprav za kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu. Kvalifikacije bodo od 10. do 12. aprila v Celju, na SP avgusta v Egiptu pa pelje le prvo mesto.

V dvorani Zlatorog bodo na kvalifikacijskem turnirju poleg Slovenije nastopile še reprezentance Rusije, Litve in Slovaške. Tokratni del priprav v Celju so izbranci selektorja Slavka Iveziča izkoristili za uigravanje in piljenje forme v vseh fazah igre. Poleg tega je mladinska reprezentanca odigrala tudi dve tekmi za trening s slovenskima prvoligaškima kluboma: proti preventu je izgubila s 30:33, z Gorenjem pa remizirala (27:27). "S prvim delom priprav sem lahko zadovoljen. Teden dni treningov smo izkoristili predvsem za pregled pripravljenosti fantov ter uigravanje. Zavedamo se, da bodo kvalifikacije izredno težke, saj gre za zelo kakovostne tekmece. A tudi naša reprezentanca je zelo kakovostna, zato sem prepričan, da smo sposbni premagati vse ostale in se uvrstiti na svetovno prvenstvo. Naredili bomo vse, kar je v naših močeh, da stopimo na najvišjo stopničko in si priborimo vstopnico za Egipt, s čimer bi fantje na najlepši možni način končali obdobje igranja v mladinski reprezentanci," pravi selektor slovenskih mladincev Slavko Ivezič.

Slovenija - Gorenje 27:27 (12:14)

Slovenija: Ferlin (5 obramb), Župič (6 obramb), Bombač 2, Dolenec 3, Flajs 3, Razgor 5 (3), Svetelšek 3, Drugovič 2, Vrečar, Abrahamsberg 3, Pučnik 2, Paladin, Bundalo, Medved 1, Leban, Sok 3.

Gorenje: Gajić, Skok, Taletovič, Dobelšek 1, Borovnik, Bezjak 1, Oštir 4, Sovič 1, Sirk 1, Datukašvili 5, Rnić 9, Štefanič, Golčar 5.

Slovenija - Prevent 30:33 (17:14)

Slovenija: Čudič, Vrbinc, Bombač 4, Dolenec 5, Rojc, Flajs, Razgor 6 (3), Svetelšek 5, Drugovič 1, Vrečar 3, Abrahamsberg, Pučnik, Paladin 1, Skube 2, Bundalo 3, Medved, Leban, Sok.

Prevent: Ošlovnik, Kašnik, Drožina, Kleč 4, Dujmovič 12 (1), Hartman 3, Šavc 1 (1), Šimič 3 (1), Gams 1, Mujanovič 5, Plešej 3 (1), Kovačič 1.