13. 5. 2009

Predsedstvo glasovalo o zahtevi Ivice Obrvana ter jo predalo v odločanje skupščini

Na korespondenčni seji predsedstva Rokometne zveze Slovenije, na kateri je glasovalo 13 od 20 članov, so bili  sprejeti trije sklepi. Tako se je predsedstvo seznanilo z zahtevo za varstvo zakonitosti trenerja Gorenja Ivice Obrvana in mnenjem statutarne komisije RZS ter zahtevo posredovalo skupščini RZS v odločanje. Sprejelo je tudi sklep, da se za 19. maj skliče korespondenčna seja skupščine RZS.

Verifikacijska komisija v sestavi Tomaž Jeršič, Leopold Kalin in Agata Ahdali je ugotovila, da je do predvidenega roka – sreda, 13. maja, do 14. ure – na RZS prispelo 13 veljavnih glasovnic. Z devetimi glasovi za in štirimi proti ter nobenim vzdržanim so člani predsedstva sprejeli sklep: predsedstvo RZS se seznani z zahtevo za varstvo zakonitosti Ivice Obrvana, podano s strani pooblaščenega odvetnika Draga Šribarja z dne 21. 04. 2009 in mnenjem statutarne komisije RZS z dne 11. 05. 2009 ter zahtevo posreduje skupščini RZS v odločanje.

Enako so člani predsedstva glasovali o tretji točki (9 za, 4 proti, 0 vzdržanih), tako da je predsedstvo RZS z večino glasov sprejelo sklep: predsedstvo potrjuje termin za 10. korespondenčno sejo skupščine RZS, in sicer v torek, 19. maja 2009. Na njej bodo delegati odločali o zahtevi Ivice Obrvana za varstvo zakonitosti.