3. 6. 2009

Selektor Požun ne bo mogel računati na Kavtičnika in Praznika

Danes je selektor slovenske moške rokometne reprezentance govoril z Vidom Kavtičnikom, ki je zaradi zdravstvenih težav odpovedal sodelovanje za reprezentanco. Poleg tega Miro Požun ne more računati na Roka Praznika, ki bo moral v kratkem na operacijo kolena. Še vedno pa selektor ne ve, kako se bo odločil Miladin Kozlina.

Kavtičnika že nekaj časa teži poškodba kolena, pred povratno finalno tekmo lige prvakov pa si je zvil še gleženj.  Zaradi kopice težav je tako odpovedal nastop v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Slaba novica je tudi odsotnost Roka Praznika, kije še včeraj opravil magnetno resonanco. Slednja pa ni prinesla nič dobrega.

Še vedno ni jasen status Miladina Kozline, ki mu je zdravniška služba v Celju PL odsvetovala nastop. Podobno tudi Davidu Špilerju, ki pa je prišel na zbor in trenira ter računa na nastop za Slovenijo.  Danes so fantje opravili trening v dvorani na Kodeljevem, manjkal je le Beno Lapajne zaradi študijskih obveznosti. Treniralo je deset igralcev.

Selektor Miro Požun kljub odsotnosti Pajovilča, Škofa, Kavtičnika, Praznika ter bržkone Kozline za enkrat ne bo vpoklical novih igralcev.

Slovence že v soboto čaka prvi test, ko se bodo na 11. Dnevu slovenskega rokometa pomerili s Slovaško.