6. 6. 2009

Slovenke zlahka opravile z Italijankami

Ženska članska reprezentanca Slovenije je v okviru 11. Dneva slovenskega rokometa odigrala prijateljsko tekmo z Italijo. Gostiteljice so bile za nekaj razredov boljše, saj so zmagale kar s 40:19 (22:7).

 

 

Slovenija: Italija  40:19 (22:7)

 

Ljubljana - Dvorana na Kodeljevem, gledalcev: 600, sodnika: Pirc in Pirc.

Slovenija: Zec (14 obramb), Pandžič, Marinček (10 obramb), Djurovič 3, Argenti 1, Zrnec 9 (2), Prapotnik 3, Šon 4, Puš 1, Bačar 2, Čerenjak, Skutnik 1, Naglič, Varlec 7, Gojkovič 1, Breznik 3 (2), Irman 4, Mitruševska.

Italija: Batagalia, Federspieler 2 (1), Menegatti, Bennicasa, Marsano 1, Rossato, Coppola 3, Furlanetto 1, Morreale (9 obramb), Oliveri 4, Contini 1, Carini (4 obrambe), Lampis 2 (1), Ganga 2, Lenardon 1, Giallongo 2.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 7 (4), Italija 3 (2).

 

Izključitve: Slovenija 6 minut, Italija 4 minute.

 

 

Slovenska zasedba je prijateljsko tekmo z Italijo, s katero se bo pomerila tudi v jesenskih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo (v skupini sta še Nemčija in Belorusija), začela trdo v obrambi ter žoge kradla nasprotnicam kot po tekočem traku. Že v peti minuti je bilo 4:0, vse gole pa so naše rokometašice dosegle v protinapadih. Neustavljivo hitra in natančna je bila Maja Zrnec, ki je polnila mrežo ves čas. Prednost se je višala iz minute v minuto, prvič pa je bilo +10 v 21. minuti (15:5). Neusmiljeno sta v polno zadevali tudi Barbara Varlec in Maja Šon. Na vratih je blestela Miša Marinček, ki je v prvem polčasu zbrala 10 obramb, podobno je od 22. minute nadaljevala še Branka Zec ter s petimi obrambami pripomogla k visoki slovenski prednosti ob polčasu - bilo je kar 22:7.

 

Tudi v nadaljevanju so imel Slovenke igro pod popolnim nadzorom. Predvsem so bile izjemno hitre in eksplozivne v napadu, v katerem jih ni bilo mogoče zaustaviti. Pri organizaciji napada sta se izmenjevali Mitruševska in Breznikova, na igrišču so se preizkusile tudi Jana Bačar, Dolores Naglič in Nastja Prapotnik. Po zadetku Irmanove, ki je na desnem krilu zamenjavala Gojkovičevo, je Slovenija v dvorani na Kodeljevem v 48. minuti prvič vodila z 20 goli naskoka. Piko na i tekmi je dala Teja Djurovič, ki je dosegla 40. gol na tekmi, ki je bil hkrati tudi zadnji. Slovenska zasedba se je tako veselila zmage s kar 21 zadetki razlike proti zahodnim sosedam, ki se v Ljubljani seveda niso predstavile z najboljšo reprezentanco.