10. 6. 2009

Miro Požun: Zadovoljen sem, a še ni konec

Slovenija se je v peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2010 v Avstriji proti Belorusiji na Kodeljevem veselila pomembne zmage. Poleg tega je slavila z visoko razliko, zato so v slovenskem taboru še toliko bolj zadovoljni.

Miro Požun, slovenski selektor: "Zahvalil bi se vsem tistim, ki so prišli na tekmo in nas podpirali, prav tako pa tudi tistim, ki imajo radi rokomet in so nas gledali na televiziji. Čestitam igralcem za trdo, borbeno igro. Za nas je bila to težka tekma, saj smo vedeli, da moramo zmagati z veliko razliko. To bomo potrebovali za zadnjo tekmo, ko bomo igrali v Minsku. Računali smo, da bomo z obrambo 5-1 uspeli ustaviti beloruski napad, vendar so nas z dolgimi napadi izigravali in vnesli živčnost v našo igro. Hoteli smo hitro zadevati in zato tudi delali številne napake. S spremembo obrambe smo bili bolj kakovostni, na ta račun pa smo dobili veliko žog, tudi s pomočjo vratarjev. Naš načrt je bil, da igramo vso tekmo v hitrem ritmu in na ta način utrudimo belorusko reprezentanco, ki nima tako širokega igralskega kadra. To nam je uspelo. Zadovoljen sem z zmago, a s tem še ni konec. Z velikim spoštovanjem bomo šli v Belorusijo in morda še za kakšnega igralca močnejši."

Primož Prošt, slovenski vratar: Zelo dobro smo se pripravili na reprezentanco Belorusije, ki nas ni prav z ničemer presenetila. Dali smo poudarek na obrambo 5-1, ker brez poškodovanega Sergeja Harboka nimajo pravega 'šuterja'. Vendar sta beloruska srednji in levi zunanji zelo hitra in prodorna. Nekaj časa sta nam delala težave, a v drugem polčasu smo jih dobro zapirali, zasluženo zmagali in vse se je izteklo kot v najlepših sanjah. K mojim obrambam so veliko seveda prispevali tudi soigralci z odlično igro v obrambi."

Georgi Sviridenko, beloruski selektor: "To je zelo dober rezultat za Slovenijo. Pokazala se je razlika med igralci obeh reprezentanc. Slovenija je igrala hitro, mi pa smo bili bolj počasni. V prvem polčasu smo še nekako dobro igrali, v drugem smo hoteli hitreje izenačiti, a smo zato naredili veliko napak, ki so nas drago stale. Na povratni tekmi v Minsku bi se verjetno moral zgoditi čudež, da bi nadoknadili tako visoko razliko."

Jurij Gromiko, beloruski reprezentant: "Slabo smo odigrali tekmo. Sloveniji čestitam, ker je pokazala dober rokomet. Mi nismo bili na pravi ravni. Videli smo, kakšna je razlika v kakovosti med reprezentancama. Toda to seveda ne pomeni, da bomo obupali, kajti pred nami so še tri tekme. Zavedamo se, da se bo zelo težko uvrstiti na evropsko prvenstvo, vendar kljub visokemu porazu v Ljubljani še nismo obupali."

Vse o kvalifikacijah si lahko preberete TUKAJ.