11. 6. 2009

Rokometaši v Nemčijo brez bele zastave

Šesto tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo januarja prihodnje leto gostila Avstrija, bodo slovenski rokometaši igrali v Hamburgu z Nemci. Tja odhajajo optimistično razpoloženi in brez bele zastave. Tekma je na sporedu v soboto ob 18.15 z neposrednim prenosom na slovenski nacionalni televiziji.

Pred petkovim odhodom v Nemčijo so člani reprezentance na novinarski konferenci takole strnili misli:

Boris Denič, pomočnik slovenskega selektorja: "Opravičil bi selektorja Mira Požuna, ki pravkar opravlja videoanalizo igre reprezentance Nemčije. Včerajšnjo tekmo z Belorusijo moramo čim prej 'pospraviti'. Časa za podoživljanje ni, takoj smo se namreč začeli pripravljati na naslednjega nasprotnika. Belorusi so nas sicer nekoliko presenetili s hitro igro, kajti na videoposnetku s tekme proti Nemčiji, ki smo ga imeli edinega na razpolago, so igrali počasi in "zaspano". Toda bolj ko je šla tekma na Kodeljevem proti koncu, bolj so belorusi sami sebe "uničevali" s takšnim ritmom igre. Kar se tiče Nemčije, gre za spoštovanja vredno reprezentanco z velikimi kvalitetami. Naša naloga je v teh dveh dneh igralce osvežiti ter jih poskušati čim bolje pripraviti na soboto. Zagotovo bomo Nemce 'napadli' tako, kot so oni nas v Celju. Nikakor se seveda nimamo namena predajati, temveč gremo v Hamburg po dobro igro. Če bomo odigrali maksimalno, lahko računamo na ugoden izid. Zavedamo se, kako pomembna je za nas tekma z Nemčijo pred zadnjima obračunoma z Izraelom in Belorusijo. Lani smo se že opekli proti Slovaški v dodatnih kvalifikakcijah za nastop na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem, zato tega ne bomo še enkrat dopustili. Vse, kar je ostalo do konca kvalifikacij, jemljemo skrajno resno, saj vemo, kaj je naš cilj. Vsekakor bodo v ekipi nekatere igralske spremembe: na mestu desnega zunanjega bo prišlo do rotacije, za ostale pa se še nismo dogovorili."

Miha Žvižej, slovenski reprezentant: "Proti Belorusiji smo tekmo začeli preveč živčno, poleg tega pa smo pričakovali, da bomo z obrambo 5-1 dosegli več. Toda s spremembo na 6-0 smo strnili svoje vrste in s hitrimi (pol)protinapadi dotolkli nasprotnike. V ekipi je fantastično vzdušje, kar se seveda posledično pozna tudi na igrišču. V Nemčijo nikakor ne odhajamo z belo zastavo, tako kot ne tudi na preostali dve tekmi - doma proti Izraelu in v gosteh proti Belorusiji. Mislim, da je realno računati na to, da na poletni dopust po teh tekmah odidemo nepremagani. Nemci bodo zagotovo igrali v visokem ritmu, vendar sem prepričan, da imamo tudi mi dovolj energije za takšen način igre. Mislim, da smo sposobni pripraviti presenečenje v Hmaburgu."

Boštjan Kavaš, slovenski reprezentant: "Včeraj je bilo na Kodeljevem res enkratno vzdušje, gledalci so bili naš osmi igralec. V takšnem vzdušju je seveda veliko lažje igrati, saj ti vlije dodatnih moči in energije. Vidi se tudi, da dihamo drug za drugega, da med nami vlada veliko zaupanje na igrišču in izven njega ter da je želja po uspehu in dokazovanju zares velika. Zato ne vem, zakaj ne bi tega pokazali tudi v soboto proti Nemcem. Njihove kvalitete so jasne, a tudi vemo, da lahko dvome o potniku za evropsko prvenstvo v Avstriji razrešimo že pred Minskom. Ja, proti Nemcem gremo 'na polno'."

Vse o kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2010 lahko izveste TUKAJ.