13. 6. 2009

Slovenska reprezentanca iz Hamburga poražena

Šesta tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2010 v Avstriji se za Slovenijo v Hamburgu ni končala z zadovoljstvom. Že ob polčasu so Nemci vodili z 20:12, ob koncu pa je bilo 38:30 za nekdanje evropske in svetovne prvake.

 

Nemčija - Slovenija 38:30 (20:12)

Hamburg - Dvorana Color Line Arena, gledalcev: 9011, sodnika: Leifsson in Palsson (oba Islandija).

Nemčija: Bitter (14 obramb), Heinevetter, Gensheimer 2 (1), Roggish, Klein 4 (2), Müller 7, Strobel 1, Preiss 2, Weinhold, Späth 1, Kraus 5 (2), Kaufmann 4, Schröder 11, Haass 1.

Slovenija: Rezar (5 obramb), Prošt (5 obramb), Miklavčič 1, Dobelšek, Mlakar 1, Natek 1, Skube 1, Gajič 3, Cehte 2, M. Žvižej 3, L. Žvižej 5 (4), Zorman 5, Bilbija 5, Brumen 3 (3).

Sedemmetrovke: Nemčija 6 (5), Slovenija 9 (7).

 

Izključitve: Nemčija 14 minut, Slovenija 10 minut.

 

 

V primerjavi s sredino tekmo proti Belorusiji na Kodeljevem (38:26) je v igralski zasedbi prišlo le do ene spremembe. Namesto Boštjana Kavaša, ki je ostal v domovini, je na položaju desnega zunanjega zaigral Jure Natek. Med petnajstimi igralci, ki so prispeli v Maburg, je na tribuni znova ostal Uroš Rapotec. Z zadetkoma Uroša Zormana in Nenada Bilbije je slovenska reprezentanca povedla z 2:0, toda gostitelji so nato hitro naredili delni izid 3:0. Nazadnje je bilo izenačeno pri 5:5, do odločilnega preobrata pa je prišlo pri vodstvu Nemcev s 7:6 v trinajsti minuti. Kljub izključitvi Oliverja Roggischa so namreč domači rokometaši v naslednjih dveh minutah najprej dosegli kar tri zadetke (prejeli so le enega), nato pa še petkrat zadeli v polno in v 21. minuti je bilo na semaforju že 15:7 - skupaj kar 7:0! Prvič so imeli izbranci selektorja Heinerja Branda deset zadetkov prednosti šest minut pred koncem prvega polčasa (19:9), v zadnjem delu pa so Slovenci vsaj malce omilili visok zaostanek. Slovenci so le stežka prebijali domačo obrambo, na nasprotni strani pa hitro prejemali zadetke. Ob slabši obrambi tudi vratarja Alojša Rezar in Primož Prošt nista mogla preprečiti visokega zaostanka.

 

Začetek drugega polčasa je obetal boljšo igro slovenske izbrane vrste, ki so je nekajkrat približala na sedem zadetkov zaostanka. Do takrat se je to nazadnje zgodilo v 40. minuti (18:25), toda slabi dve minuti pozneje so nekdanji evropski in svetovni prvaki znova imeli deset zadetkov naskoka (28:18). Še minuto kasneje je imela nemška reprezentanca – potem ko se je že devetič vpisal med strelce krilni igralec Stefan Schroeder – rekordnih enajst zadetkov prednosti (29:18). V zadnjem delu tekme v Hamburgu so se slovenski rokometaši po zaporednih zadetkih Zormana in Bilbije uspeli približati celo na 30:37, toda Lars Kaufmann je že po izteku igralnega časa zadel z devetih metrov in postavil končni izid 38:30.

 

Do konca kvalifikacij za Euro 2010 čakata reprezentanco Slovenije še dve tekmi. V sredo bo v dvorani na Kodeljevem gostila Izrael, v zadnjem krogu pa v nedeljo, 21. junija, gostuje v Minsku pri Belorusiji. Ta tekma bo odločala o drugem potniku za EP (Nemci so si z današnjo zmago že zagotovili prvo mesto v skupini 5 in napredovanje), Slovenci pa odhajajo na gostovanje (če ne bo presenečenja na sredini tekmi Nemčija - Belorusija) z dvanajstimi zadetki prednosti.


Vse o kvalifikacijah lahko izveste TUKAJ.