13. 6. 2009

Luka Žvižej: V vseh fazah igre smo igrali slabo

Razočarani so slovenski rokometaši zapuščali Color Line Areno v Hamburgu, saj so Nemcem s slabo igro dovoljevali poigravanje z njimi. Na koncu so izgubili z 30:38, igralci pa so priznali, da so "padli" v vseh elementih igre.

 

Luka Žvižej, slovenski reprezentant: "Solidno smo igrali v drugem polčasu, ko smo bolj stisnili v obrambi in nismo Nemcem dovoljevali doseganje "lahkih" zadetkovov. Delali smo tudi precej manj napak. V prvem polčasu pa v nobeni fazi igre nismo opravili svoje naloge. Igra nikakor ni stekla. Vesel pa sem, da smo v drugem polčasu pokazali, da se jim vendarle lahko postavimo po robu. Ne morem pa mimo sodniškega kriterija, ki zagotovo ni bil enak za obe strani."

 

Miro Požun, slovenski selektor: "Vsako leto smo nesrečno izgubili proti Nemčiji. Po sredini zmagi nad Belorusijo smo bili zelo optimistični, toda Nemčija je bila hitrejša, učinkovitejša, boljša. Bilo smo prepočasni. V naši ekipi je pet igralcev, ki igrajo v slovenski ligi in ki niso navajeni na takšno vzdušje v dvorani. Ne bi se rad opravičeval, vendar imam občutek, da nas je sredina tekma na Kodeljevem malce uspavala in izpraznila. Zagotovo nismo toliko slabši, kot smo bili danes v prvem polčasu, a pokazalo se je, da je v igralski kakovosti vseeno velika razlika. Istočasno smo lahko danes videli tudi vse probleme slovenskega rokometa."

 

Heiner Brand, nemški selektor: "Spoštovali smo slovensko reprezentanco, ki ima dobro ekipo. Po njeni visoki zmagi nad Belorusijo smo jo spoštovali še bolj, kar je bilo tudi prav. Vesel sem, da so kvalifikacije za nami in da smo se uvrstili na evropsko prvenstvo v Avstriji."