15. 6. 2009

Celjani povabljeni v kvalifikacije lige prvakov

RK Celje Pivovarna Laško je s strani Evropske rokometne zveze (EHF) prejel povabilo v kvalifikacije za ligo prvakov v sezoni 2009/2010. Poleg Celjanov so povabilo prejeli še Real Ademar Leon (Španija), TBV Lemgo (Nemčija) in Kadetten (Švica), ki se bodo med sabo pomerili na kvalifikacijskem turnirju. Ta bo od 4. do 6. septembra 2009, v ligo prvakov pa se bo uvrstil le zmagovalec turnirja.


V sporočilu za javnost so iz Celja zapisali: "Prizadevanja RK Celje Pivovarna Laško, da s strani EHF pridobi posebno povabilo za nastopanje v evropskih pokalih v sezoni 2009/2010, so se s pomočjo Rokometne zveze Slovenije iztekla pozitivno. Izvršni odbor EHF je namreč celjskemu klubu izdal posebno povabilo za nastop v kvalifikacijah za EHF ligo prvakov 2009/2010, ki ga mora celjski klub potrditi do jutri, 16. junija."


Kot še pravijo v celjskem klubu, bo uvrstitev v ligo prvakov izjemno težka, saj se bodo štiri izvrstna moštva potegovala zgolj za eno vstopnico. Pravico do organiziranja turnirja ima španski Ademar Leon, ker prihaja iz države zmagovalca lige prvakov. V kolikor se Španci ne bi prijavili za organizacijo, potem bodo možnost organizacije prejeli tudi ostali udeleženci. V ligo prvakov se bo uvrstil samo zmagovalec kvalifikacijskega turnirja, medtem ko se bodo ostali trije udeleženci preselili v pokal EHF, a zaradi števila ekip, ki se bodo prijavile v ta pokal, v tem trenutku še ni znano, v katero fazo (najverjetneje v drugi krog tekmovanja). Turnir bo potekal vzporedno z ostalimi štirimi kvalifikacijskimi turnirji, kamor so udeleženci uvrščeni glede na evropsko jakostno lestvico. Zmagovalci teh štirih turnirjev ter tega turnirja, na katerem se bodo pomerili dobitniki posebnega povabila, se bodo pridružili devetnajstim udeležencem lige prvakov. Vse podrobnosti lige prvakov in seznam udeležencev ter udeležencev kvalifikacijskih turnirjev bo EHF objavila jutri.