17. 6. 2009

M. Požun: V drugem polčasu smo igrali svojo igro

Slovenska reprezentanca si je z zmago nad Izraelom na široko odprla vrata na evropsko prvenstvo 2010 v Avstriji. Slovenija je odpor strla v drugem polčasu, ko je pokazala, kdo je vladar na igrišču.

Miro Požun, selektor Slovenije: "Izraelci so nas malce presenetili s kombinatorno in agresivno igro v obrambi in napadu. Hoteli smo začeti, kot znamo, toda danes v prvem polčasu nismo bili dovolj agresivni v obrambi, potem pa se je seveda pojavilo tudi nekaj živčnosti. Na koncu prvega polčasa smo se že zbrali, v garderobi pa smo se dogovorili, da je treba še bolj stisniti. V drugem delu smo odigrali kvalitetno obrambo ter izkoristili veliko protinapadov in dosegli lahkih golov. Igralcem čestitam za  lepo igro. Mislim, da so gledalci tudi lahko zadovoljni. Zahvaljujem se jim, ker so nam dali podporo. Zadovoljni smo, a se zavedamo, da nas čaka težka naloga v Belorusiji, kjer moramo igrati treznih glav in odgovorno, da bomo dosegli tisto, kar si želimo. Danes me je pri igranju himne kar malce streslo, vesel pa sem, da sem se poslovil od slovenskih igrišč z zmago. Še bolj vesel pa bi bil, če bi zmagali v Belorusiji, da bo slovo še bolj prijetno."

Gilad Maor, selektor Izraela: "Zelo lepo, da smo igrali s Slovenijo. Videli smo, da gre za zelo dobro reprezentanco. Slovenski rokometaši so zares profesionalci, izraelski pa niso. Trudili smo se tudi brez poškodovanih igralcev, a se nismo mogli dolgo upirati. V slovenski ekipi sem videl izjemne igralce in tudi kar nekaj mladih, ki imajo zagotovo svetlo rokometno prihodnost."

 

Luka Žvižej, reprezentant Slovenije: "Hvala Izraelu za korektno igro. V prvem polčasu je bilo težko proti agresivni obrambi, sami pa prav tako nismo naredili, kar smo si želeli.  V garderobi smo se dogovorili, da bolje zaigramo v obrambi. To smo uresničili ter iz protinapadov dosegali številne gole. Na koncu se je pokazalo, da smo telesno precej močnejši od Izraelcev."

 

Ofer Luzon, reprezentant Izraela: "Potihoma smo upali, da bi lahko zmagali proti Sloveniji, čeprav nam to ne bi veliko pomenilo, saj nimamo več možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo. V prvem polčasu smo se dobro upirali, potem nam je zmanjkalo moči. V drugem polčasu ni bilo več možnosti za nas, saj so Slovenci igrali res dobro v obrambi in napadu."