18. 6. 2009

Dva novinca v regionalni ligi

Po sestanku predstavnikov ženske regionalne lige (WRHL) je jasno, da se bosta že znanim ekipam pridružila srbski Zaječar in črnogorski Biseri Pljevlja. V sezoni 2009/10 bo zmagovalec znan šele po zaključnem turnirju četverice.

V prihodnji sezoni bodo tako v regionalni ligi tekmovale: Podravka Vegeta, Budućnost T-Mobile, Hypo NÖ, Krim Mercator, Lokomotiva Zagreb, Ljubuški Lido Osiguranje, Biseri Pljevlja, Zaječar. Tekme prvega kroga bodo na sporedu 9. septembra.

V sezoni se bo igralo po dvokrožnem ligaškem sistemu (torej 14. krogov), na koncu pa bo na sporedu končnica od 1. do 4. mesta v obliki zaključnega turnirja četverice. Tekme rednega dela se bodo igrale ob sredah, torej v terminih, ko ni tekmovanj Evropske rokometne zveze. Pare rednega dela lahko najdete na INFOSTATU.

Bržkone bo tekme moč videti tudi v neposrednih prenosih, zaenkrat še potekajo pogovori s Športklubom (želja po prenosu po ene tekme vsakega kroga ter zaključnega turnirja četverice – enega polfinala in finale). Hkrati bodo zagotovljeni tudi internetni prenosi vseh tekem na uradni spletni strani regionalne lige, skoraj zagotovo pa bo podobno tudi na klubskih straneh sodelujočih.

WRHL 2008/09