22. 6. 2009

Dejan Čančar v Celje Pivovarno Laško

RK Celje Pivovarna Laško je ob poškodbah Miladina Kozline ter Aleša Pajoviča na položaj levega zunanjega pripeljal Dejana Čančarja, ki je zadnje pol sezone igral za italijanskega prvaka Casarano, pred tem pa v trboveljskem Rudarju.Triindvajsetletni Dejan Čančar je tako okrepitev na položaju levega zunanjega igralca.

RK Celje Pivovarna Laško in Dejan Čančar sta sklenila enoletno pogodbo za sezono 2009/2010. Čančar je nazadnje igral za italijanskega prvaka Italgest Casarano, prej pa polovico sezone za Rudar Trbovlje, kjer je bil eden izmed najučinkovitejših igralcev. Gre za igralca, ki je zrasel v RK Sviš, nato prestopil v Grosuplje in potem v Rudar, od kjer se je vmes še enkrat vrnil v matični Sviš. Zadnjo sezono je po finančnih težavah Rudarja za pol sezone okrepil italijanskega prvaka Casarano. Dejan Čančar je bil član mlajših slovenskih reprezentanc, kadetske ter mladinske, medtem ko članske priložnosti še ni dobil.

"Izredno vesel sem, da sem postal član Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Upam in verjamem, da bom s svojimi igrami pripomogel k čim boljšim rezultatom ekipe v prihodnji sezoni ter da bomo izpolnili zadane cilje kluba," je povedal Čančar. Trener Celja Tone Tiselj pa: "Moram reči, da večina stvari poteka, kot smo planirali. Tu je uprava kluba naredila veliko delo, saj smo uresničili večino tega, kar smo načrtovali. Na žalost imamo še vedno nekaj težav s poškodbami, tu mislim seveda na poškodbi Kozline in Pajoviča, ki sta poleg tega, da sta oba igralca na isti poziciji, tudi izjemno pomembna obrambna igralca. Tako smo bili sedaj primorani pripeljati, oziroma iskati mladega in neuveljavljenega igralca, ki verjamemo, da ima potencial.  Tako smo pripeljali Dejana Čančarja, ki bo dobil to priložnost in verjamem, da jo bo znal dobro izkoristiti."