31. 8. 2009

Moška reprezentanca Slovenije oktobra na turnirju v Avstriji, januarja na Dansko

Selektor moške članske reprezentance Zvonimir Serdarušić je odločil, da bo izbrana vrsta Slovenije v okviru priprav na evropsko prvenstvo v Avstriji leta 2010 igrala na dveh močnih mednarodnih turnirjih. Slovenci bodo konec letošnjega oktobra nastopili v Avstriji, na začetku januarja prihodnje leto pa na Danskem.

 

Prvo resnejšo preizkušnjo v pripravah na evropsko prvenstvo pri naših severnih sosedih bo imela slovenska reprezentanca od 30. oktobra do 1. novembra letos, ko bo igrala na mednarodnem turnirju v Linzu v Avstriji. V okviru tradicionalnega tedna EHF bo namreč potekal četveroboj, na katerem naj bi poleg Avstrijcev in Slovencev nastopili še Ukrajinci, četrta reprezentanca pa naj bi bila Tunizija ali Švica. Pred začetkom Eura 2010 bodo izbranci selektorja Zvonimirja Serdarušića nastopili še na močnejšem mednarodnem turnirju na Jutlandiji na Danskem. Od 8. do 10. januarja jih namreč čakajo tekme z reprezentancami Češke, Danske in Norveške.

 

Selektor Serdarušić drugih tekem na reprezentančni ravni, ki bi bile odprte za javnost, ne načrtuje, ampak se bolj zavzema za igranje tekem za trening s posameznimi klubi. Hrvaški strokovnjak, ki si je v soboto ogledal tekme na Šilčevem memorialu v Ljubljani, v nedeljo pa še dvoboje na mednarodnem turnirju v Poreču (tam so poleg Cimosa iz Kopra igrali še Zagreb, Gummersbach in Metalurg iz Skopja), bo seznam kandidatov za slovensko reprezentanco objavil približno mesec dni pred prvo akcijo.