14. 8. 2009

Mladinke evropsko prvenstvo začele z zmago proti Avstriji

Mlada slovenska ženska reprezentanca je z zmago proti Avstriji s 34:31 (18:18) otvorila evropsko prvenstvo na Madžarskem ter tako v skupini A vknjižila prvi par točk. 

Slovenija : Avstrija 34:31 (18:18)

Dvorana Magvassy Mihaly, gledalcev 200, sodnika Ünlü in Simsek (oba Turčija).

Slovenija: Šoberl 14 obramb, Pikl 1 obramba, Gros 13, Koren 9, Mavsar 5, Okleščen 2, Rojc 2, Gregorc 1, Guberinič 1, Kogovšek 1, Ceglar, Fatkič, Gerič, Mihajlovič.

Avstrija:  Scheffknecht 13, Doppler 5, Urch 4, Frey 3, Stumvoll 3, Feierle 1, Goricanec 1, Riesenhuber 1, Dedic, Hämmerle, Kaiser, Kuhn, Mayer, Schimon.

Sedemmetrovke: Slovenija 8 (6), Avstrija 2 (2).
Izključitve: Slovenija 6 minut, Avstrija 8 minut.

Naša dekleta so začela odlično in povedla s 4:0. Večji del prvega polčasa so vodila, v zadnjih minutah pa so se naše severne sosede z nekaj dobrimi akcijami približale in na koncu tudi izenačile na 18:18. Na začetku drugega polčasa sta se obe ekipi izmenjevali v vodstvu, nato pa so Slovenke zaigrale bolje in povedle za sedem zadetkov. Kljub vztrajnosti Avstrijk, jim ni uspelo preobrniti rezultata in Slovenke so slavile svojo prvo zmago na EP na Madžarskem. Pri naših dekletih sta se najbolj izkazali Ane Gros s trinajstimi in Alja Koren z devetimi zadetki. Trener slovenske reprezentance Uroš Bregar je po tekmi dejal: "Po dobrem začetku, smo proti koncu prvega polčasa malce popustili in dovolili tekmicam, da so se nam približale in celo izenačile. V drugem polčasu smo stvari postavili na svoje mesto, povedli in tekmo mirno pripeljali do konca."

V prvem krogu je bila v skupini A odigrana še ena tekma, v kateri so Norvežanke premagale Španke z 22:19.

V drugem krogu Slovenijo v soboto, 15. avgusta, ob 14.30 čaka obračun z Norveško.

Vse o EP na Madžarskem.