21. 8. 2009

Mladinke po podaljšku premagale Srbijo in bodo igrale za končno deveto mesto na EP

Po podaljšku je mladinska ženska reprezentanca Slovenije z 31:30 strla odpor Srbije in se bo na zadnji tekmi evropskega prvenstva na Madžarskem borila za končno deveto mesto. Njen nasprotnik (sobota ob 18.30) bo reprezentanca Črne gore.


 

Srbija - Slovenija 30:31 (26:26, 9:13)

Szombathely - Športna dvorana Arena Savaria, gledalcev: 50, sodnici: Arnsten in Gullaksen (obe Norveška).

Srbija:  Tomanić 5, Trifunović 6, Zunić, Rabata 1, Sekulić, Radoičić 2, Jeremić, Georgijev, Radojević, Nikolić 4, Vujković, Živković 6, Cvijić 6, Stanisavljević.

Slovenija:
Šoberl (26 obramb), Ceglar, Gros 7, Guberinič 3, Mihajlovič, Gregorc 4, Okleščen 1, Pikl (1 obramba), Kogovšek, Mavsar 10, Gerič, Fatkič, Rojc 1,  Koren 5.

Sedemmetrovke: Srbija 5 (3), Slovenija 5 (3).

 

Izključitve: Srbija 0 minut, Slovenija 10 minut.

 

Slovenija je proti Srbiji zelo dobro začela tekmo in vodila ves čas (ob polčasu s 13:9), srbska izbrana vrsta pa je prvič na tekmi prišla do vodstva šele v zadnji minuti rednega dela. Nato je bil storjen prekršek nad Rojčevo, uspešno pa je sedemmetrovko izvajala Mavsarjeva in izenačila na 26:26. Tako so si mlade Slovenke priborile podaljšek, v katerem pa sprva niso blestele. Srbija je namreč povedla že za tri zadetke, na koncu pa je tekmo znova odločila odlična vratarka Neja Šoberl (skupaj je zbrala kar 26 obramb). V najpomembnejših trenutkih je ubranila dve žogi, odločilne zadetke na tekmi v izteku podaljškov pa sta zabijali Mavsarjeva in Korenova.

 

Vse o EP na Madžarskem.

 

Razigravanje za mesta od 9. do 16.