19. 9. 2009

Slovenske reprezentantke so se zbrale v Ormožu, od petka do nedelje na Slovaškem

Igralke in člani strokovnega vodstva ženske članske reprezentance so se danes zbrali v Ormožu. V okviru priprav bodo Slovenke od petka do nedelje nastopile tudi na mednarodnem turnirju na Slovaškem, kjer bosta poleg njih in gostiteljic nastopili še reprezentanci Južne Koreje in Nizozemske.

Selektor Ivica Rimanić je izbral 18 igralk in štiri rezerve, s prvotnega seznama pa je prišlo do dveh sprememb. Vratarka Amra Pandžič (Krim Mercator) je odpovedala zaradi bolečin v kolenu, namesto nje pa bo reprezentančni dres oblekla Branka Zec (Olimpija). Tokratno reprezentančno akcijo je zaradi obveznosti v novem klubu izpustila Lina Krhlikar, njeno igralsko vlogo pa bo prevzela Laura Gerič (Celje Celjske mesnine). Pred odhodom na Slovaško bodo slovenske rokometašice v Ormožu odigrale tudi dve tekmi za trening s člansko izbrano vrsto Švice: prva bo v ponedeljek, 21. septembra, ob 20. uri, druga pa dan kasneje ob isti uri. V četrtek, 24. septembra, v jutranjih urah sledi potovanje v Hlohovec na Slovaško, kjer bo ob 16. uri že prvi trening. Mednarodni turnir se začenja naslednji dan, spored tekem reprezentance Slovenije pa je naslednji:

Petek, 25. septembra, ob 17.00: Slovenija - Južna Koreja

Sobota, 26. septembra, ob 19. uri: Slovaška - Slovenija

Nedelja, 27. septembra, ob 14. uri: Slovenija - Nizozemska

Švicarke se bodo med pripravami v Sloveniji pomerile tudi z dvema slovenskima kluboma iz prve lige: v četrtek, 24. septembra, ob 19. uri z ekipo Mercator Tenzor Ptuj v Veliki Nedelji, dan pozneje pa ob 18.30 v Žalcu z ekipo Celeia Žalec. Poleg ženske članske reprezentance Švice, ki bo v Ormožu, bo na priprave v Slovenijo (Lipica) dopotovala tudi mladinska izbrana vrsta, ki bo odigrala tri tekme za trening s tremi slovenskimi obalnimi prvoligaškimi klubi: Burjo Škofije (v sredo, 23. septembra, ob 18. uri na Škofijah), Piranom Vrtovi Istre (četrtek, 24. septembra, ob 19.30 v Luciji) in Izolo (v petek, 25. septembra, ob 19. uri v Sežani).

Seznam reprezentantk:

Ime Priimek Klub
Sergeja Stefanišin Krim Mercator
Amra Pandžič Krim Mercator
Neja Šoberl Krim Mercator
Maja Zrnec Krim Mercator
Tamara Mavsar Krim Mercator
Alja Jankovič Krim Mercator
Maja Šon Olimpija
Nuša Skutnik Olimpija
Neža Mitruševska Olimpija
Maja Breznik Sola (Norveška)