23. 10. 2009

Krim Mercator v soboto začenja evropski pohod

V dvorani Les Arènes de Metz bodo edine slovenske predstavnice v elitni ligi prvakinj, rokometašice Krima Mercatorja, v soboto začele evropski pohod. S francoskimi prvakinjami se bodo ob 18. uri borile za prvi točki v skupini B.

Potem ko je Krim Mercator nedavno pretresla finančna kriza, zaradi katere je bil primoran proračun z milijona in pol evrov zmanjšati za dve tretjini, se je še pred uvodom evropskega tekmovanja vse dobro izteklo. Na Galjevici je ostala večina slovenskih igralk, hkrati so močno spremenjene finančne pogoje sprejele tudi domala vse tujke. Za prekinitev sodelovanja so se odločile zgolj Kristina Franić, Sanja Damjanović in Olena Jacenko. Najbolj sem vesela, da so skoraj vse igralke navkljub težki situaciji ostale," pravi prva strokovnjakinja na Krimovi klopi Marta Bon in dodaja:"Pokazale so, da je prav, da smo ves ta čas gradili na dobrih odnosih in zaupanju."

Ekipa Krima Mercatorja je bila združena po desetih dneh zaradi reprezentančnega premora, nemudoma je odigrala tudi tekmo državnega prvenstva s Krko (zmagala je s 54:22), ki je bila neke vrste generalka za ljubljansko ekipo. "Na prvi tekmi po nastalih razmerah smo delovali zelo dobro, kar pove tudi rezultat uvodnih minut - 14:1. Seveda pa se zavedam, da so evropske tekme povsem nekaj drugega," pravi Bonova, ki jo čaka težko gostovanje v Franciji. Kljub temu pa je prepričana: "Imamo dovolj kvalitetno ekipo, kjer je sicer veliko novega, a mislim, da imamo lepe možnosti za dobre rezultate."

Krim Mercator je v minuli sezoni dvakrat igral s francoskim Metzem (poraz doma s 26:31 in zmaga v gosteh s 33:29), ki se je letos neposredno uvrstil v ligo prvakinj, medtem ko se je pred tem tja prebil preko kvalifikacij. "Metz kar dobro poznamo. Skupaj smo pogledali naši lanski tekmi, poleg tega pa tudi tekmo francoske reprezentance, saj kar nekaj igralk Metza nosi njen dres. Zelo močna je njihova desna stran z Ayglonovo in Piejosovo," pred sobotnim obračunom opozarja trenerka slovenskih prvakinj.

Ekipa Krima Mercatorja bo do tekme opravila dva treninga - v petek v rezervni dvorani, v soboto pa v dvorani, kjer se bo ob 18. uri igrala tudi tekma.



Spored in rezultati lige prvakinj

Na Galjevici ostaja večina igralk