1. 11. 2009

Rokometašice Olimpije izgubile na prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF proti Bayerju

Rokometašice ljubljanske Olimpije so na prvi tekmi tretjega kroga pokala Evropske rokometne zveze klonile v dvorani Tivoli proti nemškim nasprotnicam. Bayer Leverkusen je bil namreč boljši s 24:21 (11:9). Povratni obračun je na sporedu 8. novembra v Leverkusnu.

Olimpija - Bayer Leverkusen 21:24 (9:11)

Dvorana Tivoli, gledalcev 200, sodnika: Katsikis in Michailidis (oba Grčija).

Olimpija: Irman 2, Čulibrk, Jeriček 1, Okleščen 1, Stančin, Zrimšek, Zec, Gojkovič, Puš 2, Argenti 1, Prelc, Čečkova, Šon 14 (6).

Bayer Leverkusen: Zapf 1, Vietz, Walzik, Garcia-Almendaris 1, Müller 5, Loerper 2, Bönighausen 2, Glankovicova 4, Glaser, Woltering, Ahlgrimm 4, Steinbach 5 (2), Engel, Knipprath.

Sedemmetrovke: Olimpija 8 (6), Bayer Leverkusen 4 (2).


Izključitve: Olimpija 6, Bayer Leverkusen 4 minute.



Slovenske podprvakinje so kljub finančnim težavam in grožnji z bojkotom tekme tretjega kroga evropskega pokala EHF v nedeljo vendarle stopile na parket dvorane Tivoli in odigrale proti Bayerju iz Leverkusna. V prvih dvanajstih minutah je ekipa trenerja Roberta Beguša dosegla zgolj dva zadetka, nasprotnice pa so bile bolj učinkovite ter vodile že s 6:2. Olimpija je imela kopico težav v napadu, kjer nikakor ni mogla zadeti iz igre. Večino golov v prvem polčasu je ljubljanska ekipa zadela iz sedmih metrov. Kar šest od devetih zadetkov je prispevala leva zunanja igralka Maja Šon.

A moralo Olimpije je pokonci držala vratarka Branka Zec, ki je med 12. in 23. minuto popolnoma zaklenila svoja vrata. Ekipa Bayerja, ki je v drugem krogu pokala EHF izločila še ene slovenske predstavnice (Celeia Žalec), ni pokazala ravno veliko. Tudi njena igra je bila daleč od blesteče, toda na koncu še vedno dovolj za zmago na prvi tekmi.

V drugem delu tekme so vajeti igre in rezultata ves čas imele v svojih rokah Nemke, navzlic napakam pa so prednost na račun slabe ljubljanske realizacije vseskozi držale v rokah. V 49. in 53. minuti je imela Olimpija lepi priložnosti, da izid izenači. A prvič je napako v napadu storila Maja Šon, v drugo pa sta prekršek v napadu grška sodnika piskala Anji Argenti. Čeprav so se igralke Olimpije vse do izteka časa trudile, da bi iztržile vsaj remi, razen Šonove (14 golov) ni bilo razpoložene strelke v ljubljanski ekipi. Njihove napake so v zadnjih minutah s hitrimi protinapadi kaznovale Nemke ter se veselile zmage in prednosti treh golov pred povratnim obračunom, ki bo v nedeljo v Leverkusnu.