2. 11. 2009

V torek žrebanje četrtfinalnih parov pokala Pivovarne Union za moške

Na sedežu RZS v Ljubljani bo v torek, 3. novembra, ob 10. uri žrebanje parov četrtfinala pokala Pivovarne Union za moške. Četrtfinalne tekme bodo na sporedu 2. decembra 2009.

Med osem najboljših klubov v pokalnem tekmovanju v sezoni 2009/10 so se uvrstili Cimos Koper, Celje Pivovarna Laško, Prevent, Klima Petek Maribor, Jeruzalem Ormož, Krka, Alples Železniki in Merkur.

Za sodelovanje v letošnjem pokalu Pivovarne Union za moške se je prijavilo 27 klubov: enajst prvoligaških (z izjemo Rudarja, ki je izstopil iz vseh članskih tekmovanj), sedem iz 1. B lige, osem drugoligaških in moštvo Slovan veterani. Na žrebanju parov šestnajstine finala (v sredo, 2. septembra) je bilo določenih enajst parov (skupaj 22 klubov), pet moštev pa si je že zagotovilo neposredno napredovanje v osmino finala: Cimos Koper, Alples Železniki, Velika Nedelja, Trimo Trebnje in Merkur. Do polfinala bo odigrana samo po ena tekma, pari pa bodo vsakič določeni na osnovi žrebanja. Tekme šestnajstine finala so bile 23. septembra 2009, dvoboji osmine finala pa 21. oktobra 2009. Četrtfinalne tekme bodo na sporedu 2. decembra 2009, zaključni turnir četverice (Final four) pa bo 13. in 14. marca 2010.

Pokal Pivovarne Union - sezona 2009/10