4. 11. 2009

V nedeljo Krim Mercator proti avstrijskemu Hypu za tretjo zmago v ligi prvakinj

Po dveh krogih evropske lige prvakinj so slovenske predstavnice, rokometašice Krima Mercatorja, na prvem mestu skupine B s stoodstotnim izkupičkom. V nedeljo ob 18. uri jih v dvorani na Kodeljevem čaka obračun z avstrijskim Hypom (vstop je prost). Zmaga bi pomenila velik korak naproti drugemu delu elitnega tekmovanja.

Hypo Niederösterreich je ta čas na drugem mestu z zmago in "kontroverznim" remijem. Na tekmi drugega kroga je namreč trener avstrijske ekipe Gunnar Prokop v zadnjih sekundah preprečil protinapad Metza ter tako svoji ekipi zagotovil točko. V nedeljo Hypa ne bo vodil, saj je odstopil z mesta trenerja. Kot pravi trenerka slovenskih prvakinj Marta Bon, bi lahko bile njihove nasprotnice v tretjem krogu zato še bolj motivirane.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Za Hypo je situacija težavna, vemo pa, da je prav zaradi takšnega stanja lahko še bolj nevaren. Za nas to pomeni, da se bo potrebno taktično še bolje pripraviti. Hypo dobro poznamo, silnih neznank ni. Mislim pa, da bo nedeljsko tekmo odločala predvsem dnevna forma. Če bomo v takšnem stanju, kot smo bili na prvih dveh tekmah, se ne gre bati. Pri Hypu bo potrebno ustaviti njihovo srednjo zunanjo igralko (Korejko Oh, o.p.), ki je ideologinja njegove igre. Posebne račune imamo tudi z Do Nascimento (Brazilka, ta čas tretja strelka LP, o.p.), ki se je letos proti nam na eni tekmi zelo razigrala. Je pa res, da je vseh sedem igralk prve postave zelo nevarnih. Z našima dvema tekmama smo lahko zelo zadovoljni, neumno bi bilo to zanikati. Vsekakor pa je na nas, da tako delujemo še naprej. Sicer je bilo to, kar smo delali sedaj, jalovo početje."

Ljudmila Bodnjeva, rokometašica Krima Mercatorja: "Letos smo s Hypom igrali štirikrat in trikrat izgubili. A to ne bo vplivalo na našo sedanjo igro. Do te tekme sami nismo imeli težav v igri, zato se je treba držati tempa in igre. Če bomo ponovili, kar smo prikazali v prvih dveh krogih, bo rezultat tukaj."

Jelena Grubišić, vratarka Krima Mercatorja: "Doslej nam je vratarkam največje težave povzročalo desno krilo, Do Nascimento. A njihova igra gre od Oh naprej, ki zna izvrstno razigrati vse soigralke, zato bo potrebno paziti na celotno njihovo prvo postavo. Podobno kot pri njih smo tudi me šle čez težavno situacijo v klubu, kot bodo sedaj one zaradi izpada Prokopa. Pri nas se na rezultatih kriza ni poznala, zato mislim, da bo tudi pri njih vse skupaj le še dodaten motiv. Da pokažejo, da niso oslabljene."

Spored in rezultati lige prvakinj



Foto: RK Krim Mercator/Aleš Fevžer