10. 11. 2009

Matjaž Tominec ni več trener Cimosa Kopra

Rokometni klub Cimos Koper ter vodja stroke in trener članskega moštva Matjaž Tominec sta danes sporazumno zaključila več kot triletno uspešno sodelovanje. Trener Matjaž Tominec je upravi kluba ponudil svoj odstop, ta pa ga je sprejela.


V sporočilu za javnost je RK Cimos Koper zapisal: "V obdobju, ko je stroko v koprskem klubu vodil Matjaž Tominec, je klub močno napredoval. V državnem prvenstvu smo osvojili eno tretje in dve drugi mesti, dvakrat smo osvojili pokal Slovenije, enkrat superpokal, nastopili smo v ligi prvakov in se uvrstili v polfinale pokala EHF. Nesporno je bilo naše medsebojno sodelovanje zelo plodno. RK Cimos Koper se Matjažu Tomincu zahvaljuje za opravljeno delo v klubu in mu na nadaljnji trenerski poti želi veliko lepih trenutkov in športnih uspehov."

 

Kljub številnim okrepitvam, ki so pred začetkom letošnje sezone prišle v koprski klub, so Primorci na sedmih tekmah v prvi slovenski ligi MIK doživeli dva poraza, oba proti na papirju precej slabšima nasprotnikoma. Najprej so izgubili na gostovanju pri Klimi Petek v Mariboru, v zadnjem krogu pa še na Kodeljevem proti Slovanu. Po tem porazu je trener Tominec, tudi nekdanji selektor moške članske reprezentance Slovenije, ponudil svoj odstop, klubsko vodstvo pa ga je sprejelo.

 

Koprčane bo odslej vodil Fredi Radojkovič, nekdanji selektor slovenske mladinske reprezentance, ki je že sedel na Cimosovi klopi. V zadnjem času je bil trener drugoligaškega kluba v Trstu, prvič pa bo moštvo vodil na nedeljskem derbiju proti Gorenju v dvorani Bonifika.